RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky, recepty Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky, Nilský, okoun, bulgurovou, čočkou, omáčkou, j


Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky

Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2x cca 150g porce okouna nilského (viz tipy a triky) 3 lžičky otrhaných lístků a 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) 50g velkozrnné čočky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 svazek jarní cibulky 150g créme fraiche (viz tipy a triky) 50g bulguru 350ml zeleninového vývaru 2 lžíce másla + olivový olej + 1 lžíce mléka na rozředění omáčky + kousek gázy nebo obvazu na bylinky.

Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky
Zvětšit obrázek

Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky

Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky:
Nejprve si namočte čočku asi tak na hodinu do studené vody. Mezitím si naložte rybu - větvičky citronového tymiánu oberte a ponechejte si jen lístky. Filety okouna potřete asi 3 lžičkami olivového oleje a z obou stran je obalte v připraveném tymiánu. Takto nechte odpočívat po celou dobu přípravy přílohy. 3 větvičky rozmarýnu společně se 3 větvičkami tymiánu zabalte do gázy nebo obinadla tak, aby se z nich mohla uvolnit chuť, ale současně neopadaly jehličky do vody. Namočenou čočku slijte a vsypte do hrnce společně s balíčkem bylinek. Zalijte vodou (neosolenou) a vařte asi tak 25 minut, až čočka změkne, ale nerozvaří se. Zatímco máte čočku na plotně, připravte si omáčku. Jarní cibulky omyjte a oddělte bílou a zelenou část. Obě nakrájejte na jemno. V silnostěnné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje a smažte na ni nejprve bílou část cibulky. Po 2 minutách přidejte zelenou nať a smažte další 2 minuty, až cibulka mírně změkne. Polovinu cibulky odložte stranou na čočku. Do zbylé cibulky vmíchejte 150g créme fraiche a dochuťte solí i čerstvě mletým pepřem, případně rozřeďte 1 lžící mléka na požadovanou hustotu omáčky. Nastal čas na bulgur. V rendlíku rozpusťte lžíci másla a asi 2 minuty na něm za stálého míchání opékejte bulgur. Zalijte 350ml vývaru, přidejte svazek bylinek z čočky a vařte asi tak 3 minuty na mírném plameni. Poté zvedněte plamen na maximum a za stálého míchání nechte odpařit zbylý vývar (viz tipy a triky). Bulgur, společně s uvařenou a slitou čočkou přisypte k osmažené cibulce, společně prohřívejte a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Odstavte z plotny, ale přikryjte poklicí, abyste přílohu udrželi v teple. Nakonec je třeba připravit rybu. Filety osolte z obou stran. V silnostěnné pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte tak 3 lžičky olivového oleje a smažte na něm okouna z každé strany tak 4 minuty, až na povrchu krásně zezlátne. Vypněte plamen a rybku nechte ještě asi 2 minuty odpočívat v chladnoucí pánvi. Servírujte společně s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky.

Poznámka k receptu na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky:
Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/nilsky-okoun-s-bu...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: K@tka
  • Datum vložení: 21.07.2013
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 2x cca 150g porce okouna nilského (viz tipy a triky) 3 lžičky otrhaných lístků a 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) 50g velkozrnné čočky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 svazek jarní cibulky 150g créme fraiche (viz tipy a triky) 50g bulguru 350ml zeleninového vývaru 2 lžíce másla + olivový olej + 1 lžíce mléka na rozředění omáčky + kousek gázy nebo obvazu na bylinky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist