|
Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky
Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2x cca 150g porce okouna nilského (viz tipy a triky) 3 lžičky otrhaných lístků a 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) 50g velkozrnné čočky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 svazek jarní cibulky 150g créme fraiche (viz tipy a triky) 50g bulguru 350ml zeleninového vývaru 2 lžíce másla + olivový olej + 1 lžíce mléka na rozředění omáčky + kousek gázy nebo obvazu na bylinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky
Recept na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky: Nejprve si namočte čočku asi tak na hodinu do studené vody. Mezitím si naložte rybu - větvičky citronového tymiánu oberte a ponechejte si jen lístky. Filety okouna potřete asi 3 lžičkami olivového oleje a z obou stran je obalte v připraveném tymiánu. Takto nechte odpočívat po celou dobu přípravy přílohy. 3 větvičky rozmarýnu společně se 3 větvičkami tymiánu zabalte do gázy nebo obinadla tak, aby se z nich mohla uvolnit chuť, ale současně neopadaly jehličky do vody. Namočenou čočku slijte a vsypte do hrnce společně s balíčkem bylinek. Zalijte vodou (neosolenou) a vařte asi tak 25 minut, až čočka změkne, ale nerozvaří se. Zatímco máte čočku na plotně, připravte si omáčku. Jarní cibulky omyjte a oddělte bílou a zelenou část. Obě nakrájejte na jemno. V silnostěnné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje a smažte na ni nejprve bílou část cibulky. Po 2 minutách přidejte zelenou nať a smažte další 2 minuty, až cibulka mírně změkne. Polovinu cibulky odložte stranou na čočku. Do zbylé cibulky vmíchejte 150g créme fraiche a dochuťte solí i čerstvě mletým pepřem, případně rozřeďte 1 lžící mléka na požadovanou hustotu omáčky. Nastal čas na bulgur. V rendlíku rozpusťte lžíci másla a asi 2 minuty na něm za stálého míchání opékejte bulgur. Zalijte 350ml vývaru, přidejte svazek bylinek z čočky a vařte asi tak 3 minuty na mírném plameni. Poté zvedněte plamen na maximum a za stálého míchání nechte odpařit zbylý vývar (viz tipy a triky). Bulgur, společně s uvařenou a slitou čočkou přisypte k osmažené cibulce, společně prohřívejte a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Odstavte z plotny, ale přikryjte poklicí, abyste přílohu udrželi v teple. Nakonec je třeba připravit rybu. Filety osolte z obou stran. V silnostěnné pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte tak 3 lžičky olivového oleje a smažte na něm okouna z každé strany tak 4 minuty, až na povrchu krásně zezlátne. Vypněte plamen a rybku nechte ještě asi 2 minuty odpočívat v chladnoucí pánvi. Servírujte společně s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky.
Poznámka k receptu na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky: Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/nilsky-okoun-s-bu...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: K@tka
- Datum vložení: 21.07.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 2x cca 150g porce okouna nilského (viz tipy a triky) 3 lžičky otrhaných lístků a 3 větvičky citronového tymiánu (viz tipy a triky) 50g velkozrnné čočky 3 větvičky čerstvého rozmarýnu 1 svazek jarní cibulky 150g créme fraiche (viz tipy a triky) 50g bulguru 350ml zeleninového vývaru 2 lžíce másla + olivový olej + 1 lžíce mléka na rozředění omáčky + kousek gázy nebo obvazu na bylinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nilský okoun s bulgurovou čočkou a omáčkou z jarní cibulky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|