|
Recept na Nepečený tvarohový moučník s kompotem
Recept na Nepečený tvarohový moučník s kompotem je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Nepečený tvarohový moučník s kompotem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 tvaroh - 250 g ve vaničce, 1 malá sklenice kompotu ( jahody, mandarinky, broskve) - zhruba 3 dl, 1 vanilkový cukr, trochu cukru dle potřeby, 1 šlehačka v prášku Dr.Oetker + 150 ml na její přípravu nebo jakákoliv jiná, 20 g sypké želatiny, piškoty nebo piškotová roláda, lžička oleje na vymazání formy..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nepečený tvarohový moučník s kompotem
Recept na Nepečený tvarohový moučník s kompotem: Šťávu z kompotu slijeme, doplníme do 2 dl vodou, zahřejeme na zhruba 55 °C a metličkou rozpustíme želatinu. Pokud se nám stane, že se špatně rozpustila, můžeme ji za stálého míchání znovu ohřát, ale jen zase na 55°C, maximálně 60°C. Můžeme postupovat i tak, že želatinu necháme ve šťávě nejprve nabobtnat a pak za stálého míchání ohřejeme a želatinu rozpustíme. I tady nesmíme překročit teplotu. Pak umixujeme tvaroh, cukr pokud je třeba, vanilkový cukr, trochu prochladlou šťávu s rozpuštěnou želatinou, ovoce. Nakonec už zlehka zamícháme ušlehanou šlehačku. Ovoce nemusíme mixovat, můžeme ho přidat i celé, větší kusy nakrájíme drobněji. Formu vymažememe lehce olejem, dáme vrstvu tvarohové hmoty, piškoty nebo roládu, zase hmotu a pokračujeme. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejraději do dalšího dne a vyklopíme. Můžeme použít i silikonové nebo plastové jednoporcové formičky.
Poznámka k receptu na Nepečený tvarohový moučník s kompotem: Ten tvar opravdu nemá chybu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nepečený tvarohový moučník s kompotem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 30.09.2008
- Počet porcí: Zhruba 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: 1 tvaroh - 250 g ve vaničce, 1 malá sklenice kompotu ( jahody, mandarinky, broskve) - zhruba 3 dl, 1 vanilkový cukr, trochu cukru dle potřeby, 1 šlehačka v prášku Dr.Oetker + 150 ml na její přípravu nebo jakákoliv jiná, 20 g sypké želatiny, piškoty nebo piškotová roláda, lžička oleje na vymazání formy.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nepečený tvarohový moučník s kompotem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nepečený tvarohový moučník s kompotem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nepečený tvarohový moučník s kompotem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|