|
Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol
Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350 g žampiónů/nebo jiných hub/ sůl,2 sklenky vody 30 g želatiny 1/2 balíčku propláchnutých, pokrájených zelených oliv 200 g naložené zeleniny/květák, hrášek ,kukuřice, cokoliv/ 0,5 sklenky octa 2 ČJ cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol
Recept na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol: Houby/žampióny/očistíme a povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak vše přecedíme a necháme vychladnout. Do studené vody nasypeme želatinu, dobře promícháme a necháme asi 30 minut bobtnat.Do druhé poloviny vody/nebo nálevu ze zeleniny/ přidáme nabobtnalou želatinu a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak ji mírně zahřejeme,pozor,aby nedošlo k varu. Přidáme dle chuti ještě cukr a ocet. Roztok by měl být čirý. Na dno libovolné formy nebo misek nalijeme trochu vlažného želatinového rosolu a dáme do chladničky ihned ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu pak navrstvíme houby a zeleninu. Zalijeme zase slabou vrstvou rosolu a opět necháme ztuhnout. Tak pokračujeme, dokud není forma plná.Rosol pak necháme dobře ztuhnout v chladničce /nemrazit!/ Před podáváním ponoříme formu na pár vteřin do teplé vody,čímž si usnadníme vyklopení rosolu.
Poznámka k receptu na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol: P.S. Zjistila jsem, že mám doma ještě malý kousíček šunky,tak jsem ji tam také přidala, ale jinak dávám jenom různou zeleninku a houby. Je to výborný rosol/aspik/se zeleninou a houbama a drží báječně. Dá se kombinovat i podle chutí a jiných ingrediencí. V létě jej dělám také z penízovky sametonohé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 24.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 350 g žampiónů/nebo jiných hub/ sůl,2 sklenky vody 30 g želatiny 1/2 balíčku propláchnutých, pokrájených zelených oliv 200 g naložené zeleniny/květák, hrášek ,kukuřice, cokoliv/ 0,5 sklenky octa 2 ČJ cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nenáročný, žampionovo - zeleninový rosol
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|