|
Recept na Nekynutý chléb z podmáslí a piva
Recept na Nekynutý chléb z podmáslí a piva je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Nekynutý chléb z podmáslí a piva budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
550g hladké mouky (použila jsem 1/2 hladké a 1/2 chlebové) 2 lžičky prášku do pečiva 3 lžičky soli 1 lžička jedlé sody 50g másla nebo sádla 3 lžičky kmínu 2 vejce 180ml podmáslí 180ml piva (je-li pivo hořké, přidejte ještě 1,5 lžičky cukru).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nekynutý chléb z podmáslí a piva
Recept na Nekynutý chléb z podmáslí a piva: Podmáslí, vejce a pivo prošleháme, nalijeme do pekárny, nastrouháme tuk, na to dáme smíchané suché suroviny a necháme na programu Těsto cca 10-15 min. důkladně prohníst. Pak těsto vyklopíme na desku, vytvarujeme pecen či šišku (raději placatější, dost se "vykulatí", dáme na plech s pečicím papírem, poprášíme moukou, nařízneme do kříže a pečeme v předehřáté troubě na 200°C na cca 40min. Ke konci případně přikryjeme archem pečicího papíru, aby se nepřipálila vrchní kurka.
Poznámka k receptu na Nekynutý chléb z podmáslí a piva: Na přípravu není třeba ani pekárna, jistě by stačilo důkladně těch 10 min. prohníst rukama, ale proč nevyužít nabízenou techniku, když práci ušetří :) Do trouby jsem dala i kastrůlek s vodou, ale myslím, že není nutné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nekynutý chléb z podmáslí a piva, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 05.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 550g hladké mouky (použila jsem 1/2 hladké a 1/2 chlebové) 2 lžičky prášku do pečiva 3 lžičky soli 1 lžička jedlé sody 50g másla nebo sádla 3 lžičky kmínu 2 vejce 180ml podmáslí 180ml piva (je-li pivo hořké, přidejte ještě 1,5 lžičky cukru)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nekynutý chléb z podmáslí a piva,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nekynutý chléb z podmáslí a piva - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nekynutý chléb z podmáslí a piva
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|