|
Recept na Nejoblíbenější cukeťačka (u nás)
Recept na Nejoblíbenější cukeťačka (u nás) je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Nejoblíbenější cukeťačka (u nás) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 mladé malé cukety(čím víc, tím je polévka hustější), 3 střední brambory, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g uzené slaniny, 1 tavený smetanový sýr, trošku oleje na osmažení cibule, uzený (nebo kuřecí) vývar, 3 lžičky oregána, 1 lžička kari koření, pepř, 2 vejce vařená natvrdo(podle strávníků, do každého talíře půlka), strouhaný sýr-nemusí být!, 1 zakysaná smetana-nemusí být, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nejoblíbenější cukeťačka (u nás)
Recept na Nejoblíbenější cukeťačka (u nás): Cibuli nakrájíme nahrubo, cukety na kolečka, brambory na čtvrtinky a uzenou slaninu na proužky. V hrnci na oleji orestujeme cibuli se slaninkou, po chvíli přidáme cukety, promícháme a ještě chvilku restujeme. Pak dáme pepř, oregáno, kari, zalijeme vývarem a vaříme. Když je všechno měkké rozmixujeme ručním mixerem, pak přidáme rozmačkaný česnek, do polévky dáme tavený sýr a necháme ho rozpustit vařením, do vypnuté polévky dáme nasekanou petrželku, na každý talíř dáme půl vajíčka a můžeme ozdobit cuketou na kolečka nakrájenou a strouhaným sýrem a ještě můžeme zalít zakysanou smetanou, kterou trochu našleháme s jednou naběračkou polévky-tak se nám nesrazí v polévce! Tentokrát jsem zakysanku nedávala, ale je v polévce moc dobrá a má ještě větší šmrnc.
Poznámka k receptu na Nejoblíbenější cukeťačka (u nás): Cuketových polévek je hodně(tato je na chuť jiná), vyzkoušela jsem jich pěknou řádku a protože tato nám chutná ze všech nejvíc, chci se s vámi podělit!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejoblíbenější cukeťačka (u nás), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 02.10.2012
- Počet porcí: 2,5 litru
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 mladé malé cukety(čím víc, tím je polévka hustější), 3 střední brambory, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g uzené slaniny, 1 tavený smetanový sýr, trošku oleje na osmažení cibule, uzený (nebo kuřecí) vývar, 3 lžičky oregána, 1 lžička kari koření, pepř, 2 vejce vařená natvrdo(podle strávníků, do každého talíře půlka), strouhaný sýr-nemusí být!, 1 zakysaná smetana-nemusí být, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejoblíbenější cukeťačka (u nás),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejoblíbenější cukeťačka (u nás) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejoblíbenější cukeťačka (u nás)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|