|
Recept na Nejlepší čína podla Gordona
Recept na Nejlepší čína podla Gordona je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Nejlepší čína podla Gordona budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 ml limetkoveho alebo citronoveho juice 100ml sladkej sójovej omáčky (napr. kecap Manis) 3 lyzice Rastlinneho oleja do woku 4 x 225g hovädzieho mäsa Wagyu svieckova alebo podobnej kvality s mramorovanim nakrájame na 4 cm kocky 2 lyzice lahkej sójovej omáčky 4 strúčiky cesnaku,jemne nasekané 4 plátky cerstveho zázvoru, olúpané a nakrájané na tenké prúžky 2 červené chilli papriky – (malo palive ) semienka vibrate a nakrájané na tenko pod uhlom. 30 g palmového cukru alebo lyzica hnedeho cukru alebo medu Svazok jarnych cibuľiek, nakrájané na diagonálne, biele oddelené od zelenej. Svazok enoki hribikov. ( moze byt aj ina cinska zelenina podla chute ako Bog choy.) 3 lyžičky zemiakového alebo kukuricneho škrobu rozpustíme v 4 lyžiciach studenej vody..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nejlepší čína podla Gordona
Recept na Nejlepší čína podla Gordona: 1.V miske zmiešame citrónovú alebo limetkovu šťavu, pridame cast sladkej sójovej omáčky ( ketchup Manis )a trochu medu alebo palmoveho cukru. 2. Do woku dame rastlinny olej a rozohrejeme až je horúci a pridame na kocky nakrajane Wagyu a prudko opecieme zo vsetkych stran pridame trochu lahkej sojovej omacky prehrejeme a odlozime na stranu na teply tanier. ( Pozor ked robime viac porcii robime na etapy aby sa nam maso nezacalo dusit vo vlastnej stave,,,,musi sa opekat.! ) 3.Do čisteho woku, stir fry –vmiesame bielu cast jarnej cibuľky so 40ml na sladkej sójovej omáčky a limetkovej šťavy .Pridame cesnak, zázvor, čili a zelenu cast z jarnej cibuľky a umyte enoki hribky 1- 2 minuty dobre premiešame –stir fry.Nakoniec naspat pridame Wagyu hovädzie kocky a so stavou a este zahustime zemiakovym skrobom rozpustenym vo vode, prevarime –stir fry cca 1 minutu. 4. Servirujeme s Thajskou jasminovou ryzou.
Poznámka k receptu na Nejlepší čína podla Gordona: Gordon Ramsay bol povolany ako sudca vybrat najlepsiu cinsku restauraciu v anglicku a toto bolo jedno z jedal ( trochu upravene )vitazov roku 2010, malej restauracie YU and YOU. Pozor radsej vyskusat jednu malu porciu -trosku!lebo suroviny pouzite su velmi drahe, Wagyu hovadzia svieckova je najdrahsie hovadzie na trhu je prirodzene prerastena -mramorovana. Da sa nahradit aj inou lacnejsou ale treba pred tym marinovat. http://www.wagyufarm.cz/wagyu.html
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nejlepší čína podla Gordona, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Nonya
- Datum vložení: 13.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 100 ml limetkoveho alebo citronoveho juice 100ml sladkej sójovej omáčky (napr. kecap Manis) 3 lyzice Rastlinneho oleja do woku 4 x 225g hovädzieho mäsa Wagyu svieckova alebo podobnej kvality s mramorovanim nakrájame na 4 cm kocky 2 lyzice lahkej sójovej omáčky 4 strúčiky cesnaku,jemne nasekané 4 plátky cerstveho zázvoru, olúpané a nakrájané na tenké prúžky 2 červené chilli papriky – (malo palive ) semienka vibrate a nakrájané na tenko pod uhlom. 30 g palmového cukru alebo lyzica hnedeho cukru alebo medu Svazok jarnych cibuľiek, nakrájané na diagonálne, biele oddelené od zelenej. Svazok enoki hribikov. ( moze byt aj ina cinska zelenina podla chute ako Bog choy.) 3 lyžičky zemiakového alebo kukuricneho škrobu rozpustíme v 4 lyžiciach studenej vody.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nejlepší čína podla gordona,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nejlepší čína podla Gordona - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nejlepší čína podla Gordona
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|