|
Recept na Nadívaný bažant
Recept na Nadívaný bažant je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Nadívaný bažant budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 bažant, sůl, 15dkg másla, 1/8 l bílého vína, 2 jablka, 1 lžíce zavařených brusinek, 1 lžíce šípkové marmelády Nádivka: 3 rohlíky, trochu mléka, 8 dkg másla, 2 žloutky, pár kapek maggi, sůl, pepř, zelená petržel, hrst rozinek, 5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí, sníh ze 2 bílků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Nadívaný bažant
Recept na Nadívaný bažant: Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žlouky, maggi, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh. Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct. Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.
Poznámka k receptu na Nadívaný bažant: Podáváme k masu. Jako příloha se hodí knedlíky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nadívaný bažant, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lenka-m (Lenka Marešová)
- Datum vložení: 02.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 bažant, sůl, 15dkg másla, 1/8 l bílého vína, 2 jablka, 1 lžíce zavařených brusinek, 1 lžíce šípkové marmelády Nádivka: 3 rohlíky, trochu mléka, 8 dkg másla, 2 žloutky, pár kapek maggi, sůl, pepř, zelená petržel, hrst rozinek, 5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí, sníh ze 2 bílků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nadívaný bažant,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nadívaný bažant - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nadívaný bažant
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|