|
Recept na Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Recept na Mrkvový nákyp - absolutně zdravý je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Mrkvový nákyp - absolutně zdravý budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 ks větších mrkví, kousek zázvoru, 30 g celozrnné rýže (neuvařené), 75 g ricotta, 1 ks (100 g) šmakoun, 2 ks bílek, lžička olivového oleje, dále: sůl, vegeta (s mořskou řasou), pepř, kari, popř. chilli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Recept na Mrkvový nákyp - absolutně zdravý: Nejdříve si uvaříme rýži podle návodu. Mkve očistíme a nastrouháme na hrubo, zázvor očistíme a nastrouháme na jemno, současně můžeme nastrouhat na hrubo šmakouna (či pokrájet). Přidáme ostatní suroviny (až na bílky), tedy: uvařenou rýži, ricottu, olivový olej. Okořeníme dle chuti - sůl, vegeta, pepř, kari, kdo má rád ostřejší - může přidat špetku chilli. Vše důkladně promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně pomalu zapracujeme do připravené směsi. Směs přendáme do formy na biskubský chlebíček vyložené pečícím papírem (popř. silikonové formy). Dáme péct do již vyhřáté trouby, nejdříve pečeme asi při 150 stupních 35 minut a na posledních 10 minut přidáme troubu na 190 stupňů. Vyndáme a pochutnáme si. Dobrou chuť :-) (Tento pokrm jsem si připravovala k obědu pro jednu osobu, je na vás jak upravíte množství a vlastně i suroviny. Je jedno, kterou rýži použijete, nebála bych se ani jahel či pohanky. Šmakouna bez obav nahradit například šunkou.)
Poznámka k receptu na Mrkvový nákyp - absolutně zdravý: arrefeena:Hezká odpověď,ale čekala jsem ji u receptu Kuře po vlastku,proč to jde zde a ne u receptu,kde se o to zajímá spousta lidí,nechápu Vásprotože tam nereagujete vůbec Přesto recept vyzkouším a dám vědět jak chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mrkvový nákyp - absolutně zdravý, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: x.lenulinek.x (Lenka)
- Datum vložení: 16.12.2013
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: 3 ks větších mrkví, kousek zázvoru, 30 g celozrnné rýže (neuvařené), 75 g ricotta, 1 ks (100 g) šmakoun, 2 ks bílek, lžička olivového oleje, dále: sůl, vegeta (s mořskou řasou), pepř, kari, popř. chilli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mrkvový nákyp - absolutně zdravý,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mrkvový nákyp - absolutně zdravý - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|