|
Recept na Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu
Recept na Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 1/2 hrnku mléka 3 PL majlolky 2 KL soli 1 KL cukru krupičky 2 hrnky hladké mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL celého máku 1/2 kostky droždí(21g) Na náplň: 110 g jihočeské nivy s modrou plísní 200 g měkkého tvarohu 1 bílek 1/2 červené kapie Na ozdobu: 1 žloutek rozmíchaný s 1 PL oleje 150-200 g salámu,klobásky(já použila pikantní kabanos) 150 g eidamu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu
Recept na Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu: Do pekárny naložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program Těsto-hnětení a kynutí bez pečení. Na náplň si namícháme tvaroh s na jemném struhadle nastrouhanou nivou, na drobné kostičky nakrájenou kapií a vyklepnutým bílkem. Vykynuté těsto přendáme do mísy, polévkovou lžící vykrajujeme kousky a klademe na hladkou moukou poprášený vál. Pak každý kousek prsty roztáhneme do koláčkovitého tvaru, poklademe náplní(1 vrchovatá kávová lžička)zabalíme do uzlíku-viz foto a uzlíkem dospod klademe na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Potom do středu každého koláčku vytlačíme nejlépe vajíčkem důlek, potřeme rozšlehaným žloutkem s olejem, důlek naplníme na jemném struhadle nastrouhanou uzeninou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným eidamem a dáme do předehřáté trouby na 12 minut upéct při teplotě 150 stupňů.
Poznámka k receptu na Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu: Zdroj:Hrníčková kuchařka, vaříme a pečeme bez vážení-Majolkové koláčky moravské. Je tam rcp na sladké koláčky, já jsem si ho přizpůsobila pro verzi na slané náplně, které manželovi moc chutnají:-)Jako obměnu této nivové používám i mmj na anglické slanině(nebo jiné uzenině) podušené kys.,nebo obyč. zelí,nebo podušenou cibuli-je to také moc dobré! Těsto je krásně vláčné a dobře se s ním pracuje.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.05.2011
- Počet porcí: 2 plechy-27 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na těsto: 1/2 hrnku mléka 3 PL majlolky 2 KL soli 1 KL cukru krupičky 2 hrnky hladké mouky 1 PL slunečnicových semínek 1 KL celého máku 1/2 kostky droždí(21g) Na náplň: 110 g jihočeské nivy s modrou plísní 200 g měkkého tvarohu 1 bílek 1/2 červené kapie Na ozdobu: 1 žloutek rozmíchaný s 1 PL oleje 150-200 g salámu,klobásky(já použila pikantní kabanos) 150 g eidamu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moravské "majolkové®"koláčky nejen k vínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moravské "Majolkové®"koláčky nejen k vínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|