|
Recept na Moje dortíky
Recept na Moje dortíky je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Moje dortíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
rozpis na korpus na 1 vejce ( suroviny násobte množstvím vajec, která použijete dle velikosti formy): 1 vejce 37.5 g cukru krupice 20 g hladké mouky 5 g hrubé mouky 12.5 g oleje 7.5 g kakaa nebo mletých mandlí nebo ničeho:-) krém ( rozpis na klasickou kulatou formu cca 23 cm): 3 lžíce moučkového cukru 4 lžíce studeného mléka 3 žloutky 1 máslo 2 lžíce kakaa, nebo čokoláda nebo maliny, jahody ( prostě cokoliv vás napadne).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Moje dortíky
Recept na Moje dortíky: korpus: bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky, žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny, do pěny ze žloutky a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí. krém: žloutky s mlékem a cukrem a kakaem( případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou(ale tak, aby se nám žloutky nesrazily), do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.
Poznámka k receptu na Moje dortíky: jjako potahovou hmotu jsem zkoušela Formix mandlový( chuťově dobrý, ale trhá se), Pasta Damu ( je pružná, ale blbě se vyvaluje a moc nechutná) a Smartflex Velvet ( ten je asi nejlepší- je pružný a chutný, jen je těžké dostat ho z kyblíku ven). Sama si potahovací hmotu nevyrábím, jednak se mi nechce, cenově to není zas takový rozdíl a není sněhově bílá, ale smekám před dortařkama, které se domácí hmotou piplají:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Moje dortíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ryshla (Tereza)
- Datum vložení: 31.08.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: rozpis na korpus na 1 vejce ( suroviny násobte množstvím vajec, která použijete dle velikosti formy): 1 vejce 37.5 g cukru krupice 20 g hladké mouky 5 g hrubé mouky 12.5 g oleje 7.5 g kakaa nebo mletých mandlí nebo ničeho:-) krém ( rozpis na klasickou kulatou formu cca 23 cm): 3 lžíce moučkového cukru 4 lžíce studeného mléka 3 žloutky 1 máslo 2 lžíce kakaa, nebo čokoláda nebo maliny, jahody ( prostě cokoliv vás napadne)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na moje dortíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Moje dortíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Moje dortíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|