|
Recept na Milčiny macešky
Recept na Milčiny macešky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - drobné pečivo.
K přípravě Milčiny macešky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 200 g polohrubé mouky 250 g moučkového cukru 240 g másla 6 vajec 1/2 sáčku kypřícího prášku 2 polévkové lžíce kakaa Krém: 150 g másla 70 g krupicového cukru 5 polévkových lžic rumu 2 polévkové lžíce kakaa Na dozdobení: 2-3 tyčinky ledových kaštanů bílá čokoláda Strouhaný kokos na obalení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Milčiny macešky
Recept na Milčiny macešky: Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 15 minut - zkoušíme špejlí. Povrch má být pružný a suchý. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme a necháme odležet do druhého dne. Potom vykrajujeme kolečka. Velikost záleží na vás. Můžou být větší - jako minidortíky, ale i malé třeba jako cukroví. Kolečka rozřízneme vodorovně zhruba v polovině, Zbytky korpusu rozdrobíme do mísy, přidáme máslo, cukr, rum a kakao a vymícháme hladký krém. Krémem spojíme kolečka k sobě a potřeme i po obvodu. Pak obalíme v kokosu. Kaštany i bílou čokoládu rozpustíme. Štětečkem nebo mašlovačkou potřeme povrch rozpuštěnými kaštany. Hned dokud je čokoláda tekutá do ní uděláme dvě kolečka bílou čokoládou a ostrou špejlí nebo párátkem uděláme čtyři vrypy od obvodu ke středu tak, aby vznikl jakoby květ macešky.
Poznámka k receptu na Milčiny macešky: Zdroj - Apetit - Vánoce
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Milčiny macešky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 07.02.2013
- Počet porcí: 25 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Drobné pečivo
- Suroviny: Korpus: 200 g polohrubé mouky 250 g moučkového cukru 240 g másla 6 vajec 1/2 sáčku kypřícího prášku 2 polévkové lžíce kakaa Krém: 150 g másla 70 g krupicového cukru 5 polévkových lžic rumu 2 polévkové lžíce kakaa Na dozdobení: 2-3 tyčinky ledových kaštanů bílá čokoláda Strouhaný kokos na obalení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na milčiny macešky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Milčiny macešky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Milčiny macešky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|