|
Recept na Mazanec Albert
Recept na Mazanec Albert je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
K přípravě Mazanec Albert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 lžíce rumu 150g rozinek 42g droždí 400ml vlažného mléka 200g krupicového cukru 1 kg hladké mouky 1/2 lžičky citronové kůry 4 vejce 1/2 lžičky soli 40g másla+vrchovatá lžíce sádla+4 lžíce slunečnicového oleje mandle na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mazanec Albert
Recept na Mazanec Albert: Rozinky namočte v rumu. Kvásek: droždí, část vlažného mléka a trochu cukru rozmíchejte a nechte vykvasit. V míse smíchejte mouku, zbylý cukr i mléko, rozinky s rumem, citronovou kůru, 3 vajíčka, sůl, rozpuštěný tuk (sádlo, máslo, olej). Přidejte hotový kvásek a vypracujte těsto. Nechte hodinu vykynout, pak vypracujte a rozdělte na dva díly, které pak samostatně tvarujte. Vložte na plech s pečícím papírem a nechte ještě asi 30 minut kynout. Poté je pomažte rozšlehaným vajíčkem a ozdobte mandlemi. Pečte při 180 stupních asi 35-40 minut.
Poznámka k receptu na Mazanec Albert: Mazanec je z magazínu Albert...pekla jsem z 3/4 dávky a měla jsem velký, malý a věnec k tomu, takže pro celou rodinu:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mazanec Albert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: janusa (Jana Krajská)
- Datum vložení: 20.06.2011
- Počet porcí: 2 bochníky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
- Suroviny: 4 lžíce rumu 150g rozinek 42g droždí 400ml vlažného mléka 200g krupicového cukru 1 kg hladké mouky 1/2 lžičky citronové kůry 4 vejce 1/2 lžičky soli 40g másla+vrchovatá lžíce sádla+4 lžíce slunečnicového oleje mandle na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mazanec albert,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mazanec Albert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mazanec Albert
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|