|
Recept na Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce
Recept na Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
½ kg mletého hovězího masa (nebo různé jiné maso na kostky) 3 plátky cihla sýr-najemno postrouháme 1 trojúhelník taveného sýra 1 vejce, sůl, pepř mouka na obalení Omáčka: na pánev máslo+olej 1 velká cibule ½ lžičky sypké červené papriky hovězí vývar 100 g šunky vcelku 2 vejce vařené natvrdo 2 kyselé okurky ½ smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce
Recept na Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce: Vše na masové kuličky smícháme a tvarujeme kuličky velikosti max. pingpongového míčku. Obalíme je v mouce. Na másle s přidáním oleje (tím se máslo nepřipaluje) osmahneme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou a hned přidáme kuličky a osmahneme ze všech stran. Můžeme si pomoci 2 vidličkami, kuličky jsou křehčí (nedávala jsem žádnou strouhanku, aby byly co nejvíce masové..). (**Místo mletého masa můžete samozřejmě použít jakékoli maso nakrájené na kostky, osolit, obalit v mouce, osmahnout atd.viz recept) Zalijeme vývarem, aby byly téměř ponořené a pod pokličkou dusíme na plotně asi 20min. Za tu dobu se šťáva vydusí a tím, že byly kuličky obalené v mouce, není třeba již zahušťovat. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, okurky, smetanu – již na mírném plameni necháme chvíli probublat a nakonec příp. dochutíme solí a lehce zamícháme nakrájená vejce.
Poznámka k receptu na Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce: Původně jsem tento recept vařila podle časopisu FOOD pod názvem Fiakr guláš s vídeňským knedlíkem (jen místo telecího masa je mleté hovězí). Jenže, když jsem studovala na netu, co Vám zajímavého napíši k tomuto typicky vídeňskému guláši, zjistila jsem, že se připravuje bez smetany a na talíři se guláš ozdobí vejcem jako volské oko, okurka jen ozdobně nakrájená a párek nakrojený z obou stran a opečený na pánvi. Na vídeňský knedlík nedošlo, jelikož se mi dnes dařilo – zatímco já uspěšně pálila na plotně cibulku, někdo mi za zády snědl uschované rohlíky a bylo rozhodnuto:-) Dopadlo to jak dopadlo, variace na „Fiakr“ guláš podle FOOD měl úspěch i bez knedlíků. Chuťově je podobné "rozlítaným ptáčkům"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 24.05.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: ½ kg mletého hovězího masa (nebo různé jiné maso na kostky) 3 plátky cihla sýr-najemno postrouháme 1 trojúhelník taveného sýra 1 vejce, sůl, pepř mouka na obalení Omáčka: na pánev máslo+olej 1 velká cibule ½ lžičky sypké červené papriky hovězí vývar 100 g šunky vcelku 2 vejce vařené natvrdo 2 kyselé okurky ½ smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masové kuličky v šunkovo-okurkové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|