|
Recept na Masová paštika
Recept na Masová paštika je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Masová paštika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
50 dkg tučnějšího pečeného masa (použil jsem zbytkové maso z pečené hlavy, bůčku a uzených žebírek), 25 dkg kuřecích jater, paštikové koření, 2 vejce, 250 ml smetany, anglická slanina a domácí uzený špek k vyložení formy, sádlo, cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Masová paštika
Recept na Masová paštika: Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme. Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanou játrou s cibulkou. Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové koření a důkladně promícháme, případně dochutíme. Paštikovou formu vyložíme plátky domácího uzeného špeku a anglické. Přidáme paštikovou směs, poklademe plátky anglické a z formy přečnívající plátky přehneme. Formu přikryjeme alobalem, dáme do pekáče s vodou, vložíme do zozpálené trouby zhruba na na 1 a 1/2 hodiny. Necháme vychladnout, vložíme do ledničky a podáváme nejlépe až na druhý den.
Poznámka k receptu na Masová paštika: Jeden ze způsobů, jak zpracovat zbytky tepelně upraveného masa. Paštiku lze připravit i bez jater.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Masová paštika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 04.02.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 50 dkg tučnějšího pečeného masa (použil jsem zbytkové maso z pečené hlavy, bůčku a uzených žebírek), 25 dkg kuřecích jater, paštikové koření, 2 vejce, 250 ml smetany, anglická slanina a domácí uzený špek k vyložení formy, sádlo, cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na masová paštika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Masová paštika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Masová paštika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|