|
Recept na Máslové krémové terčíky
Recept na Máslové krémové terčíky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
K přípravě Máslové krémové terčíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 125 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, špetka soli, 1 necelá lžička sody, 1 lžička vanilkového cukru, 175 g hladké mouky, Máslová poleva: 65 g másla, 250 g moučkového cukru, 60 ml smetany ke šlehání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Máslové krémové terčíky
Recept na Máslové krémové terčíky: Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a sůl a třeme, až se spojí. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou. Těsto odložíme na hodinu zatuhnout do lednice. Potom můžeme těsto buď vyválet a vykrajovat různé tvary, nebo si ho rozdělíme na kousky, tvarujeme kuličky, které na plechu zploštíme a sílu asi 1/2 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 8 - 10 minut. Po vytažení z trouby je necháme asi 5 minut vydýchat a pak je sundáme z plechu. Studené slepujeme nebo zdobíme polevou. Příprava polevy: Na pánvičce rozehřejeme na mírném ohni máslo a za stálého míchání je necháme pěnit až začne tvořit tmavší skvrny a vyčeří se. Pak ho odstavíme a krátce zchladlé přelijeme k moučkovému cukru, zamícháme a pak přilejeme smetanu. Vše vyšleháme do podoby krému. Po zchladnutí je poleva ztuhlá ale ne tvrdá, nedrolí se a pečivo můžeme ukládat na sebe.
Poznámka k receptu na Máslové krémové terčíky: Recept uvádím oproti originálu už v poloviční gramáži, protože toho je opravdu hodně a po ozdobení se nedoporučuje ho nechávat dlouho. Já ho mám v papírové krabici asi 14 dní a žádnou újmu nepozoruji. Při zdobení jsem použila oba druhy zpracování - jak vyválení těsta, tak kuličky, na obrázku vidíte rozdíl - ty zoubkované jsou vykrajované. Použila jsem i původní název, který se asi odvíjí od doporučeného zdobení jako šnek (v horní části obrázku). Zdobila jsem jinak, protože jsem předpokládala, že poleva bude hodně sladká a proto jí netřeba dávat hodně. Zdroj: Knihovnička Recepty 10/2014 - Fajnové cukroví
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Máslové krémové terčíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 19.12.2014
- Počet porcí: 50 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo
- Suroviny: Těsto: 125 g másla, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, špetka soli, 1 necelá lžička sody, 1 lžička vanilkového cukru, 175 g hladké mouky, Máslová poleva: 65 g másla, 250 g moučkového cukru, 60 ml smetany ke šlehání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na máslové krémové terčíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Máslové krémové terčíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Máslové krémové terčíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|