|
Recept na Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami
Recept na Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg bravčového (veprového) mäsa zo stehna alebo z pliecka, 100 g prerastenej slaniny, 500 g mrazených fazuľových strukov, 2 veľké cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, 3 pl trstinového cukru, olivový olej, smotana na varenie, čerstvo namleté čierne korenie, soľ.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami
Recept na Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami: Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky - nevyklepávame -, osolíme, okoreníme a na 24 hodín naložíme do marinády pripravenej zo 100 ml smotany a 3 pl olivového oleja. Dáme do chladničky a počas marinovania 5-6 krát vrstvy mäsa preložíme. Pred pečením mäsa si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na tenké polkolieska a orestujeme na 1pl olivového oleja. Len čo začne cibuľa púšťať šťavu, zasypeme ju trstinovým cukrom a za stáleho miešania skaramelizuje. Dno zapekacej misy vytrieme strúčikom cesnaku a rovnomerne poukladáme polovicu mäsových plátkov. Na ne dáme rozpolené strúčky cesnaku, z ktorých sme vybrali nestráviteľný zelený klíčok. Na to položíme zvyšok mäsa, naň rozprestrieme skaramelizovanou cibuľou aj s výpekom. V šálke zmiešame 100 ml smotany s olivovým olejom a zalejeme bravčovbé plátky. Navrch dáme tenké plátky prerastenej slaniny a zakryjeme papierom na pečenie, ktorý predtým namočíme do studenej vody a pokrkváme. Pečieme na prostrednom rošte približne hodinu - podľa rúry - pri 180°C. Podávame s gratinovanými alebo s varenými zemiakmi.
Poznámka k receptu na Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami: To vrstvení a prokládání surovin v pekáčku je zajímavé a v závěru je jídlo určitě velice chutnéRecept se mi líbí+2
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 19.01.2012
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,5 kg bravčového (veprového) mäsa zo stehna alebo z pliecka, 100 g prerastenej slaniny, 500 g mrazených fazuľových strukov, 2 veľké cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, 3 pl trstinového cukru, olivový olej, smotana na varenie, čerstvo namleté čierne korenie, soľ
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|