|
Recept na Margaritta
Recept na Margaritta je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Margaritta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kg čerstvá dobře uzrálá rajčata 2 hlavičky česneku 2 větší cibule,nebo 10 šalotek 1 větší svazek bazalky 1 hrnek cukru (krupice) 2 až 3 kousků zázvoru asi velikosti vlašského ořechu no prostě podle velikosti těch výrustků na zázvoru. 2 až 3 snítky tymiánu pepř bílý, sůl, oregáno - asi jednu kávovou lžičku, jak má kdo rád, to samé sůl a pepř. Nepřehánět.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Margaritta
Recept na Margaritta: Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli nakrájíme, můžeme nahrubo, stejně budeme mixovat, česnek oloupeme a také stačí nakrájet a vše průběžně hážeme do hrnce a mírném ohni přivádíme k varu. Postupně přidáme všechny suroviny, jen cukr až naposled, kdy už je dostatek tekutiny, karamel nechceme. Samozřejmě jsme bylinky nasekali, že. Když se vše asi po půl hodině provaří, rozmixujeme ponoráčkem a pak nastane doba míchání a hlídání, abychom nepřipálili. Říká se, že Italové správnou omáčku provařují 4 až 5 hodin. No, u nás se to dělá tak ty dvě hodinky. Ošidit to můžete na 1 a půl, přidat podle libosti. Připravíme si sklenice, které vypláchneme horkou vodou, protože tam budeme lít horkou hmotu. Tahle omáčka odpaří tekutiny a zhoustne. Zavíčkujeme a doporučuji dát ještě na 10 minut na 80 stupňů zasterilovat. Pak ji máte třeba na rok. U nás ne.
Poznámka k receptu na Margaritta: Používáme na Boloňské špagety nebo na špagety Margaritta, bez masa jen se sýrem, na pizzu, ale i na polévky a švára mně ji vždycky vypije.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Margaritta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: klukodvody (Josef Senohrábek)
- Datum vložení: 04.10.2009
- Počet porcí: 4 sklenice
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 4 kg čerstvá dobře uzrálá rajčata 2 hlavičky česneku 2 větší cibule,nebo 10 šalotek 1 větší svazek bazalky 1 hrnek cukru (krupice) 2 až 3 kousků zázvoru asi velikosti vlašského ořechu no prostě podle velikosti těch výrustků na zázvoru. 2 až 3 snítky tymiánu pepř bílý, sůl, oregáno - asi jednu kávovou lžičku, jak má kdo rád, to samé sůl a pepř. Nepřehánět
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na margaritta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Margaritta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Margaritta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|