|
Recept na Mánkova nadívaná kachna
Recept na Mánkova nadívaná kachna je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Mánkova nadívaná kachna budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kachna asi 2000 g, drcený kmín, 50 g sádla, 1 cibule, sůl Nádivka: 1 kachní játra (mohou být i kuřecí), špetka muškátového květu, 150 g vepřového plecka, 1 stroužek česneku, zelená petrželka, 150 ml mléka, mletý pepř, 2 rohlíky, 1 vejce, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mánkova nadívaná kachna
Recept na Mánkova nadívaná kachna: Kachnu si osušíme, osolíme i zevnitř a potřeme drceným kmínem. Nakrájíme si rohlíky, nebo veku, játra a plecko pomeleme. Rohlíky zvlhčíme asi v 1 deci a půl mléka, přidáme vajíčko, muškátový květ, namleté maso, stroužek česneku, zelenou petrželku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Pokud se nám to zdá řídké, můžeme přidat trochu strouhanky a naplníme kachnu. Zašijeme, nebo zajistíme jehlami, aby nám náplň nevytekla a dáme do pekáče kousky sádla a jednu nahrubo nakrájenou cibuli a kachnu. Podlejeme trochou vody a pečeme asi 3 a a půl hodiny. Asi po půlhodině pečení kachnu obrátíme na prsa a 40 minut před dopečením ji obrátíme zpět. Po celou dobu pečení poléváme výpekem. Pečeme asi na 150 stupňů, ke konci přidáme asi na 200, aby se nám propekla kůrčička.
Poznámka k receptu na Mánkova nadívaná kachna: Recept mám od pana Mánka a mám jeho souhlas s uveřejněním na Top-receptech.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mánkova nadívaná kachna, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 18.02.2010
- Počet porcí: 4 (8)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kachna asi 2000 g, drcený kmín, 50 g sádla, 1 cibule, sůl Nádivka: 1 kachní játra (mohou být i kuřecí), špetka muškátového květu, 150 g vepřového plecka, 1 stroužek česneku, zelená petrželka, 150 ml mléka, mletý pepř, 2 rohlíky, 1 vejce, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mánkova nadívaná kachna,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mánkova nadívaná kachna - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mánkova nadívaná kachna
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|