|
Recept na Mangovo- vanilkové tiramisu
Recept na Mangovo- vanilkové tiramisu je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Mangovo- vanilkové tiramisu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pre 6 osôb: - 1kus manga - vanilkový lusk - 20g kryštálového cukru - 10g masla - šťava z 1/2 citróna - 4 vajíčka - 120g kryštálového cukru - 400g mascarpone - piškóty, maslové sušienky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mangovo- vanilkové tiramisu
Recept na Mangovo- vanilkové tiramisu: Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od hornej špičky a lyžicou postupne oškrabávame mangovú dužinu od jadra. Opakujeme na druhej strane manga. Z manga ostránime šupku a nakrájame na menšie kúsky. Vanilkový struk rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, špičkou noža vyškrabeme vanilkové zrnká. (Struk potom dávam do mlieka alebo do cukru) Maslo dáme roztopiť do panvice, pridáme 20g cukru a kúsky manga necháme trochu skaramelizovať. Pridáme vanilkové zrnká a šťavu z 1/2 citróna. Necháme vychladnúť. Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme s 120g cukru. Pridáme mascarpone a poriadne spolu premiešame. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a jemne vmiešame do zmesi mascarpone. Na dno vhodných pohárov alebo inej nádoby na hrubo prstami podrvíme piškóty, nejaké maslové sušienky a pod. Ja som chcela konečne využiť lotrinské regionálne sušienky s príchuťou mirabeliek. Sušienky prikryjeme trochou pripraveného mascarpone, na to dáme kúsky vanilkového manga, prikryjeme mascarpone. Opakujeme, kým nie je pohár plný. Posledná vrstva musí byť mascarpone. Uložíme do chladničky cca na 3 hodinky.
Poznámka k receptu na Mangovo- vanilkové tiramisu: aadulka: dakujem, ihneď opravím
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mangovo- vanilkové tiramisu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sislik (silvia)
- Datum vložení: 11.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Pre 6 osôb: - 1kus manga - vanilkový lusk - 20g kryštálového cukru - 10g masla - šťava z 1/2 citróna - 4 vajíčka - 120g kryštálového cukru - 400g mascarpone - piškóty, maslové sušienky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mangovo- vanilkové tiramisu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mangovo- vanilkové tiramisu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mangovo- vanilkové tiramisu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|