|
Recept na Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem
Recept na Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g mletého masa 1/2 hlávky kapusty 50 g anglické(nebo jiné)slaniny 1 cibule 3 stroužky česneku 2 vejce 1 hrst mandlových lupínků 1 hrst kuskusu(supluje strouhanku) 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce sádla(nebo oleje) 1 lžíce nasekané pažitky 1 starší rohlík trochu mléka majoránka drcený kmín pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem
Recept na Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem: Mleté maso si dáme do mísy, osolíme ho a pokapeme malým množstvím vody-necháme odpočívat, rohlík nakrájíme do další misky a přelijeme mlékem. Nakrájíme si cibuli nadrobno, kapustu s anglickou slaninou na proužky a všechno dáme k mletému masu a ještě přidáme vajíčka, hořčici, majoránku, kmín, pepř, hotový kuskus a vyždímaný rozmočený rohlík, mandle, pažitku, pořádně promícháme, nejlépe rukama a bude-li třeba dosolíme. Pokud by se nám masa zdála moc měkká, přidáme strouhanku jen podle potřeby-já nepřidávala. Vytvořím šišku, kterou dáme do pekáče na 1/2 lžíce sádla a dvou špejlích, aby se nám sekaná nepřipálila ke dnu a vršek potřeme druhou půlkou rozpuštěného sádla a dáme pár mandliček, podlijeme malým množstvím vody a během pečení přelíváme sosem a je-li třeba doplňujeme malé množství vody. Ve vyhřáté troubě pečeme tak 60 minut.
Poznámka k receptu na Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem: S hrůzou jsem zjistila, že mám doma z masa jen ryby a mleté maso ze kterého jsem improvizovala a aby to byla sekaná na 2 dny, než se pojede nakoupit a vyšlo to prima.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 19.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 400 g mletého masa 1/2 hlávky kapusty 50 g anglické(nebo jiné)slaniny 1 cibule 3 stroužky česneku 2 vejce 1 hrst mandlových lupínků 1 hrst kuskusu(supluje strouhanku) 1 lžíce plnotučné hořčice 1 lžíce sádla(nebo oleje) 1 lžíce nasekané pažitky 1 starší rohlík trochu mléka majoránka drcený kmín pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mandlová sekaná s kapustou a kuskusem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mandlová sekaná s kapustou a kuskusem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|