|
Recept na Maminčin falešný hruščák
Recept na Maminčin falešný hruščák je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Maminčin falešný hruščák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 1 kávová lžička soli, cukr do kvásku, 2 vanilkové cukry Náplň: 1/2kg hrušek, 10dkg cukru, 10dkg povidel, mletý badyán, skořice a hřebíček, šťáva z 1/2 citrónu, 5cl rumu Posypka(drobenka): 15dkg polohrubé mouky, 10dkg másla, 10dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr Na poletí: 1/2 másla a 5cl rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maminčin falešný hruščák
Recept na Maminčin falešný hruščák: Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vybereme jádřince, na hrubém struhadle nastrouháme, vložíme na pánev, přidáme šťávu z citrónu a za občasného podlévání vodou hrušky dusíme. Ke konci přidáme povidla, koření (já jsem neměl mletý hřebíček, takže jsem celý vložil od počátku dušení), chvíli necháme probublat, odstavíme a po vychladnutí vmícháme rum. Těsto můžeme zadělat jakmile dáme hrušky dusit. Máslo na poletí koláče přeškvaříme do voňavorůžova a po vychladnutí vmícháme rum. Vykynuté těsto roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem, rozetřeme hruškovou směs a přidáme posypku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut a po vychladnutí polejeme přeškvařeným máslem.
Poznámka k receptu na Maminčin falešný hruščák: Proč falešný hruščák? Když došly sušené hrušky. Maminka byla skvělá kuchařka a dovedla si vždy poradit. Nám dětem to vůbec nevadilo, protože ta vůně koření tam byla. Co se týká těsta, používám olejové a dělám ho "od oka". Tak jako hruškovou náplň i posypku. Takže jsem použil těsto z klobásníků, kde jsem přidal 2 vanilkové cukry. Z uvedeného množství těsta upečeme minimálně tři koláče.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčin falešný hruščák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 25.11.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek (1/4 litru) mléka, 6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky), 2 dcl oleje, 3 žloutky, 1 kávová lžička soli, cukr do kvásku, 2 vanilkové cukry Náplň: 1/2kg hrušek, 10dkg cukru, 10dkg povidel, mletý badyán, skořice a hřebíček, šťáva z 1/2 citrónu, 5cl rumu Posypka(drobenka): 15dkg polohrubé mouky, 10dkg másla, 10dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr Na poletí: 1/2 másla a 5cl rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčin falešný hruščák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčin falešný hruščák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčin falešný hruščák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|