|
Recept na Makronky
Recept na Makronky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Makronky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpusy 64 ks 100g bílek 120g mandlová mouka, nebo strouhané loupané mandle 210g cukr mletý 30g cukr písek (barvivo) Krém 200g mascarpone (ochucené).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makronky
Recept na Makronky: Podobných receptů najdete na vebu celou řadu… Vaječné bílky jsou uváděny v kusech, já akorát odzkoušel a přepočítal suroviny na 100 g bílků Mandlovou mouku (nebo strouhané mandle) smísíme s ml. cukrem a po částech mixujeme na jemno. Osejeme na hustém sítě. Ušleháme bílky s pískem do tuha (můžeme obarvit) a vmícháme osátou směs. Cukrářským sáčkem stříkáme hladkou špičkou na papír na plechu pusinky o průměru asi 35 mm Pusinky necháme 45 minut zaschnout, pak vložíme plech s pusinkami na dva studené plechy na sobě a tak celé pohromadě (3plechy) dáme do trouby vyhřáté na 160°C (horkovzduch) Pečeme 10 minut, pak snížíme teplotu na 140°C a asi 3 minuty dosušíme. Po zchladnutí skořápky sundáme z papíru, spárujeme podle velikosti a plníme krémem. Necháme asi 12 hodin odležet v chladu a můžeme podávat… Pokud se nám vše podaří, tak ideální MAKRONKA má mít v průměru 40 až 45 mm, má být vyběhlá do výšky tak zvanou „nožkou“ (krček, límeček, golierik) korpusy mají být hladké, lesklé - jako lakované a při skusu má MAKRONKA křupnout... ...a pak se rozplynout na jazyku… Uvnitř má být změklá krémem, ale skořápky se nesmí lepit na zuby
Poznámka k receptu na Makronky: Před dvěma roky jsem upekl na zkoušku asi měsíc před vánoci podle tohoto receptu… Dopadlo to perfektně!!! Pečení na vánoce skončilo fiaskem… Zkuste to, třeba se vám napoprvé taky zadaří. A jak dělám MAKRONKY teď? No, to už je jiná pohádka…, tak třeba někdy příště… Snad zítra, bude-li kdy… :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makronky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: casino
- Datum vložení: 03.04.2014
- Počet porcí: asi 32
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Korpusy 64 ks 100g bílek 120g mandlová mouka, nebo strouhané loupané mandle 210g cukr mletý 30g cukr písek (barvivo) Krém 200g mascarpone (ochucené)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makronky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makronky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makronky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|