RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Makronky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Makronky, recepty Makronky, Makronky


Recept na Makronky

Recept na Makronky je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Makronky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Korpusy 64 ks 100g bílek 120g mandlová mouka, nebo strouhané loupané mandle 210g cukr mletý 30g cukr písek (barvivo) Krém 200g mascarpone (ochucené).

Makronky
Zvětšit obrázek

Recept na Makronky

Recept na Makronky:
Podobných receptů najdete na vebu celou řadu… Vaječné bílky jsou uváděny v kusech, já akorát odzkoušel a přepočítal suroviny na 100 g bílků Mandlovou mouku (nebo strouhané mandle) smísíme s ml. cukrem a po částech mixujeme na jemno. Osejeme na hustém sítě. Ušleháme bílky s pískem do tuha (můžeme obarvit) a vmícháme osátou směs. Cukrářským sáčkem stříkáme hladkou špičkou na papír na plechu pusinky o průměru asi 35 mm Pusinky necháme 45 minut zaschnout, pak vložíme plech s pusinkami na dva studené plechy na sobě a tak celé pohromadě (3plechy) dáme do trouby vyhřáté na 160°C (horkovzduch) Pečeme 10 minut, pak snížíme teplotu na 140°C a asi 3 minuty dosušíme. Po zchladnutí skořápky sundáme z papíru, spárujeme podle velikosti a plníme krémem. Necháme asi 12 hodin odležet v chladu a můžeme podávat… Pokud se nám vše podaří, tak ideální MAKRONKA má mít v průměru 40 až 45 mm, má být vyběhlá do výšky tak zvanou „nožkou“ (krček, límeček, golierik) korpusy mají být hladké, lesklé - jako lakované a při skusu má MAKRONKA křupnout... ...a pak se rozplynout na jazyku… Uvnitř má být změklá krémem, ale skořápky se nesmí lepit na zuby

Poznámka k receptu na Makronky:
Před dvěma roky jsem upekl na zkoušku asi měsíc před vánoci podle tohoto receptu… Dopadlo to perfektně!!! Pečení na vánoce skončilo fiaskem… Zkuste to, třeba se vám napoprvé taky zadaří. A jak dělám MAKRONKY teď? No, to už je jiná pohádka…, tak třeba někdy příště… Snad zítra, bude-li kdy… :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makronky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: casino
  • Datum vložení: 03.04.2014
  • Počet porcí: asi 32
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Korpusy 64 ks 100g bílek 120g mandlová mouka, nebo strouhané loupané mandle 210g cukr mletý 30g cukr písek (barvivo) Krém 200g mascarpone (ochucené)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makronky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makronky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makronky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist