RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Makrela na cibuli a bílém víně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Makrela na cibuli a bílém víně, recepty Makrela na cibuli a bílém víně, Makrela, na, cibuli, bílém, víně


Recept na Makrela na cibuli a bílém víně

Recept na Makrela na cibuli a bílém víně je zařazen v kategorii ryby. K přípravě Makrela na cibuli a bílém víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 makrely, trochu olivového oleje, 2 střední cibule, 10 kuliček pepře, několik snítek hladkolisté petržele, asi 2 dl bílého suchého vína, mořská sůl. Příloha: 1 kg oloupaných brambor, asi 1 a 1/4 kg bulvového celeru = 1 větší, máslo, zelená část pórku, sůl..

Makrela na cibuli a bílém víně
Zvětšit obrázek

Recept na Makrela na cibuli a bílém víně

Recept na Makrela na cibuli a bílém víně:
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer nakrájený na stejné kostky. Vaříme společně doměkka. Na másle osmažíme na proužky nakrájený pórek. Když jsou brambory i celer měkké, scedíme je a necháme chvilku odpařit. Pak k nim přidáme pórek i s máslem, na kterém se smažil a společně rozšťoucháme. Dosolíme podle chuti. Mražené makrely rozmrazíme ve studené vodě i s obalem, pak je omyjeme a očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas. Osolíme uvnitř i na povrchu, břicho jim vyložíme petrželovými natěmi. Do pekáčku kápneme olej, dno vyložíme oloupanými na půlkolečka nakrájenými cibulemi a listy petržele, položíme makrely, podlijeme vínem a pečeme v troubě na 250°C nebo pod grilem z obou stran dočervena. Z makrel vyjmeme petrželové natě a podáváme s výpekem a celerovými bramborami.

Poznámka k receptu na Makrela na cibuli a bílém víně:
Náš včerejší oběd. Máme nejraději ryby v jednoduché úpravě. Tento recept pochází z Francie.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makrela na cibuli a bílém víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 23.04.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Ryby
  • Suroviny: 4 makrely, trochu olivového oleje, 2 střední cibule, 10 kuliček pepře, několik snítek hladkolisté petržele, asi 2 dl bílého suchého vína, mořská sůl. Příloha: 1 kg oloupaných brambor, asi 1 a 1/4 kg bulvového celeru = 1 větší, máslo, zelená část pórku, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makrela na cibuli a bílém víně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makrela na cibuli a bílém víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makrela na cibuli a bílém víně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist