|
Recept na Makrela na cibuli a bílém víně
Recept na Makrela na cibuli a bílém víně je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Makrela na cibuli a bílém víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 makrely, trochu olivového oleje, 2 střední cibule, 10 kuliček pepře, několik snítek hladkolisté petržele, asi 2 dl bílého suchého vína, mořská sůl. Příloha: 1 kg oloupaných brambor, asi 1 a 1/4 kg bulvového celeru = 1 větší, máslo, zelená část pórku, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makrela na cibuli a bílém víně
Recept na Makrela na cibuli a bílém víně: Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer nakrájený na stejné kostky. Vaříme společně doměkka. Na másle osmažíme na proužky nakrájený pórek. Když jsou brambory i celer měkké, scedíme je a necháme chvilku odpařit. Pak k nim přidáme pórek i s máslem, na kterém se smažil a společně rozšťoucháme. Dosolíme podle chuti. Mražené makrely rozmrazíme ve studené vodě i s obalem, pak je omyjeme a očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas. Osolíme uvnitř i na povrchu, břicho jim vyložíme petrželovými natěmi. Do pekáčku kápneme olej, dno vyložíme oloupanými na půlkolečka nakrájenými cibulemi a listy petržele, položíme makrely, podlijeme vínem a pečeme v troubě na 250°C nebo pod grilem z obou stran dočervena. Z makrel vyjmeme petrželové natě a podáváme s výpekem a celerovými bramborami.
Poznámka k receptu na Makrela na cibuli a bílém víně: Náš včerejší oběd. Máme nejraději ryby v jednoduché úpravě. Tento recept pochází z Francie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makrela na cibuli a bílém víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 23.04.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 4 makrely, trochu olivového oleje, 2 střední cibule, 10 kuliček pepře, několik snítek hladkolisté petržele, asi 2 dl bílého suchého vína, mořská sůl. Příloha: 1 kg oloupaných brambor, asi 1 a 1/4 kg bulvového celeru = 1 větší, máslo, zelená část pórku, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makrela na cibuli a bílém víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makrela na cibuli a bílém víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makrela na cibuli a bílém víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|