|
Recept na Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky
Recept na Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těstoviny, měla jsem makarony Vepřové maso, použila jsem kotletu Cibule větší Rajský protlak Sladká mletá paprika Sůl Pepř hl. mouka Olej Masox Tvrdý sýr na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky
Recept na Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky: Maso si omyjeme, naklepeme jako na řízky a poté osolíme opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji orestujeme maso tak, aby mělo hnědou kůrčičku. Opečené maso odložíme do připraveného širšího hrnce určeného do trouby. Na vypečeném oleji osmažíme cibuli do zlatova a přidáme protlak a sladkou papriku, ještě chvilku restujeme a mícháme, aby se paprika nespálila. Poté nalijeme na maso v hrnci a dolijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox a hrnec přiklopíme. Vložíme do trouby rozpálené na 170 st. Pečeme cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme jestli není třeba dolít vodu. Ochutnáme a pokud se nám zdá chuť omáčky málo výrazná, můžeme přidat ještě kousek masoxu. Kdo má rád, může přidat trošičku oregena(chuť bude více do italské kuchyně). Pokud by se zdála ke konci omáčka řídká,rozmícháme si v malém množství vody trošičku hl. mouky a nalejeme do omáčky, promícháme v ní a vložíme hrnec do trouby, aby se omáčka provařila. Mezitím uvaříme makarony dle návodu na skus (do vroucí, dostatečně osolené vody vložíme těstoviny, přidáme trošku oleje, aby se nelepily a vaříme 8 minut). Nastrouháme si sýr a při servírování posypeme makarony s masem i omáčkou.
Poznámka k receptu na Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky: Makarony to fakt nejsou, autorka to nechtěně spletla
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Ivusa (Ivana Lexová)
- Datum vložení: 31.03.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Těstoviny, měla jsem makarony Vepřové maso, použila jsem kotletu Cibule větší Rajský protlak Sladká mletá paprika Sůl Pepř hl. mouka Olej Masox Tvrdý sýr na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makarony s vepřovým masem podle mojí mamky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makarony s vepřovým masem podle mojí mamky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|