|
Recept na Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
Recept na Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hovězího masa, 3-4 lžíce arašídového másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 čerstvá rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 mrkve, 2 velké brambory, 1 lilek, 1 pálivá paprika, Od 12 až 15 ml arašídového oleje, vavřín, 1,5 l vody, sůl a pepř, 1 masox.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
Recept na Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš: Maso nakrájejte na kousky. Opečte je v arašídovém oleji. Můžete použít i klasický rostlinný olej, ale arašídový olej má svou specifickou vůni. A již při opékání masa dostáváte chuť na buráky. Přidejte nakrájenou cibuli a duste s masem do zlatova. Vložte na kostičky nakrájená rajčata. Přidejte rajčatový protlak a povařte (pokud je protlak příliš kyselý, doslaďte cukrem). Přilijte arašídové máslo rozředěné s trochou vývaru. Důkladně směs rozmíchejte, aby se vám netvořily hrudky. Zbývající zeleninu nakrájejte přidejte i s bobkovým listem do omáčky. Duste asi 50 minut. Podávejte s rýží.
Poznámka k receptu na Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš: Toto jídlo pochází ze Senegálu. Guláš je Senegálci velmi oblíben a má mnoho podob. Místo lilku Senegálci používají diakhato (zelenina podobná našemu patizónu). Dále přidávají zelí, tuřín, yuku, batáty, maniok, yete (sušené měkkýše), nététou (fermentovaná semena svatojánského chleba) a.j. Senegal je africký stát. Jeho sousedy jsou Gambie, Guinea, Guinea-Bissau, Mali a Mauretánie. Místní obyvatelstvo je rozděleno do několika etnických skupin. Nejpočetnější jsou Wolofové, druhou nejpočetnější skupinou jsou Sererové, pak Diolové, Tukulérové, Sarakolové. Z nomádských skupin jsou to Fulbové a Maurenové.Z neafrických národů jsou nejvýrazněji zastoupeni Francouzi a Číňani. Přestože je zavedena povinná školní docházka, zůstávají zhruba 2/3 obyvatel negramotnými. Pouhých 8 % obyvatelstva má přístup k sanitaci (sprcha/koupel), což je nejméně ze všech zemí na světě. Na území Senegalu jsou úředními jazyky francouzština a wolof z dalších používaných je nejdůležitějším manding. Dominantním náboženstvím je islám, který vyznává zhruba 93 % obyvatelstva, katolíci tvoří zhruba 4% menšinu, zbylé obyvatelstvo vyznává různá přírodní náboženství.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: evosheek (Ivo)
- Datum vložení: 07.04.2013
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500g hovězího masa, 3-4 lžíce arašídového másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 čerstvá rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 mrkve, 2 velké brambory, 1 lilek, 1 pálivá paprika, Od 12 až 15 ml arašídového oleje, vavřín, 1,5 l vody, sůl a pepř, 1 masox
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - senegálský guláš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mafé - hovězí ragú dušené v arašídové omáčce - Senegálský guláš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|