|
Recept na Maďarský kuřecí perkelt
Recept na Maďarský kuřecí perkelt je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Maďarský kuřecí perkelt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kura o váhe 1000 -1500 g, 1000 - 1500 g cibule podľa váhy kuraťa, kura nevykosťujeme! /platí pravidlo: koľko mäsa, toľko cibule/, soľ, 2 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 CL pálivej mletej červenej papriky alebo 1 sušená červená chilli paprička na jemno posekaná, 2 zelené papriky, 1 paradajka, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maďarský kuřecí perkelt
Recept na Maďarský kuřecí perkelt: Kura pokrájame na jednotlivé diely a nasolíme. V hrnci na rozohriatej masti orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu, zelenú papriku pokrájanú na prúžky a paradajku pokrájanú na mesiačiky. Cibuľa má byť jemne do hneda,ale nie spálená. Stiahneme z ohňa a primiešame obe mleté papriky, zalejeme asi 300 ml vody, vrátime na oheň a vydusíme skoro na tuk - paprika sa nesmie spáliť. Pridáme znovu rovnaké množstvo vody, ale horúcej, aby sa neprerušil var a tento postup opakujeme ešte 4-5x, aby sa rozvarila cibuľa. Do tohto paprikového základu vložíme kura a opečieme za stáleho miešania. Podlejeme horúcou vodou a dusíme prikryté do zmäknutia mäsa. Podľa potreby podlievame malým množstvom horúcej vody. Hotový pokrm nemá mať veľa šťavy. Hustotu a chuť šťavy dáva práve rozvarená cibuľa a jej rôsolovitosť je podmienená kuracími kosťami. Tento perkelt sa preto nikdy nezahusťuje múkou. Podávame s haluškami - noky.
Poznámka k receptu na Maďarský kuřecí perkelt: Zdroj: rodinný recept. Foto neskôr.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maďarský kuřecí perkelt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 11.12.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kura o váhe 1000 -1500 g, 1000 - 1500 g cibule podľa váhy kuraťa, kura nevykosťujeme! /platí pravidlo: koľko mäsa, toľko cibule/, soľ, 2 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 CL pálivej mletej červenej papriky alebo 1 sušená červená chilli paprička na jemno posekaná, 2 zelené papriky, 1 paradajka, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maďarský kuřecí perkelt,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maďarský kuřecí perkelt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maďarský kuřecí perkelt
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|