|
Recept na Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
Recept na Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce" je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 ml vlažného mléka, 125 ml oleje, špetka cukru, špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 droždí čerstvé(nebo 1,5 sušeného), 150 g suchého salámu vcelku dle vlastní chuti, 150 g nivy(nebo jiného sýra) vcelku (dala jsem eidam). Kmín - nemusí být, hrubá sůl - navrch, 1 vajíčko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
Recept na Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce": Do pečky dáme suroviny tak, jak mám psáno za sebou a necháme projít program i s vykynutím, pak vyndáme na vál. Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého dílku vyválíme placku a tu nařežeme na 8 dílků, dál si připravíme salám a sýr na tolik kousků, kolik budeme mít rohlíčků a dáme na sebe na širokou část rohlíčků, kterou začínáme motat (rolovat), dáváme na plech s pečícím papírem, necháme 15 minut odpočinout. Všechny rohlíčky pomažeme našlehaným vajíčkem a posypeme hrubou solí a dáme péct. Pečeme tak 10-20 minut podle toho, jak je máme veliký a jakou máme troubu - chce to hlídat a udělat si barvu houstiček jakou máme rádi (já světlejší).
Poznámka k receptu na Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce": Tento recept i název jsem včera odpoledne dostala mailem od svého kamaráda a hned jsem je udělala k večeři. Je fakt, že jsou luxusní chutí, s těstem se výborně pracuje, je jako plastelína a můžete z něho dělat co chcete! Tak si je upečte a budete spokojení - pochutnáte si jako já. Dneska jsem ještě upekla houstičky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 28.09.2012
- Počet porcí: 2-3 velké plechy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 250 ml vlažného mléka, 125 ml oleje, špetka cukru, špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 droždí čerstvé(nebo 1,5 sušeného), 150 g suchého salámu vcelku dle vlastní chuti, 150 g nivy(nebo jiného sýra) vcelku (dala jsem eidam). Kmín - nemusí být, hrubá sůl - navrch, 1 vajíčko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na luxusní minirohlíčky-zvané "zázrak z olomouce",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Luxusní minirohlíčky-zvané "Zázrak z Olomouce"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|