|
Recept na Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou
Recept na Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Filet z lososa – i s kůží (počet dle jedlíků) Hrst čerstvých bylinek (já měla rozmarýn, bazalku, meduňku, tymián, majoránku) Mouka - množství tak, aby pokryla obě strany filetu v tenké vrstvě Citronový pepř (nebo dle své volby), sůl, citronová šťáva Citronový olej (lze podle naší volby), tuk na smažení Zelenina na oblohu (já dala chery rajčátka , salátovou okurku) Na bramborovobylinkovou kaši : Brambory dle potřeby Tytéž bylinky jako u lososa máslo, mléko dle potřeby, sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou
Recept na Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou: Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje. Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe dvouzubou) nebo ostrým špičatým nožem, pokapeme citronovou šťávou z obou stran. Pořádně vetřeme směs do masa z obou stran, na straně kůže se snažíme směs dostat i do propíchaných otvorů. Necháme odležet. Mezitím si oškrábeme a připravíme dle našeho způsobu brambory na kaši, dáme vařit. K bramborům vhodíme hrst bylinek – já volila stejné jako u ryby a uvaříme do měkka. Maso poprášíme z obou stran tenkou vrstvou mouky a ihned vložíme na rozpálený tuk a z obou stran prudce orestujeme. Snížíme teplotu a dopékáme pozvolna při současném obracení a polévání výpekem dohromady cca 15 min. až je masíčko měkké, propečené. Uděláme si bramborovou kaši, jak jsme zvyklí – já slila vodu, bylinky tam zůstaly, v mikrovlnce nechala ohřát mléko s máslem. Vhodila jsem ještě pár čerstvých lístků bylinek a rozšťouchala do hladka s horkým mlékem a rozpuštěným máslem. Vypneme sporák a vše necháme dojít. Samozřejmě ještě případně dochutíme. Na talíři obložíme zvolenou zeleninou.
Poznámka k receptu na Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou: Toto mi uteklo Špagi, moc pěkné, moc asi dobré, viď?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 11.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Filet z lososa – i s kůží (počet dle jedlíků) Hrst čerstvých bylinek (já měla rozmarýn, bazalku, meduňku, tymián, majoránku) Mouka - množství tak, aby pokryla obě strany filetu v tenké vrstvě Citronový pepř (nebo dle své volby), sůl, citronová šťáva Citronový olej (lze podle naší volby), tuk na smažení Zelenina na oblohu (já dala chery rajčátka , salátovou okurku) Na bramborovobylinkovou kaši : Brambory dle potřeby Tytéž bylinky jako u lososa máslo, mléko dle potřeby, sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos v bylinkovém kabátku s bramborobylinkovou kaší a oblohou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|