|
Recept na Listové těsto jednoduché
Recept na Listové těsto jednoduché je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Listové těsto jednoduché budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g hladké mouky 250 g Hera nebo máslo 6 polévkových lžic studené vody 1 lžíce octa špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Listové těsto jednoduché
Recept na Listové těsto jednoduché: Do prosáté mouky si nasekáme na drobné kousky Heru nebo máslo. Přidáme 1 lžíci octa a 6 lžic studené vody, sůl. Těsto smísíme. Kdyby se nám to nedařilo, je možno přidat ještě jednu lžíci vody. Těsto nemísíme dlouho, aby se nám tuk pod rukama nerozpouštěl. Kdyby se lepilo, podsypat trošičku moukou. Těsto rozdělíme na dvé poloviny, uděláme koule nebo válečky, jemně obalíme v mouce a dáme do mikrotenového sáčku do lednice. Necháme odležet do druhého dne. Těsto vybereme z lednice po jednom, vyválíme, přeložíme válečkem na plech. Pokud děláme krémeš, rozdělíme rádýlkem na čtverce, okraje ořežeme také a pěkné hotové vrchní dílky krémeše dáme péct. Pečeme na 200°C, na střední příčce 15 minut. Pečení je pro obyčejnou troubu s vrchním a spodním spirálovým ohřevným tělesem, ne pro teplovzdušnou. Druhou polovinu těsta vyválíme, přeneseme na plech a pečeme. Pokud se těsto někde začne zvedat, píchneme do bubliny vidličkou. Takto upečený spodek krémeše je rovnější. Necháme vystydnout na plechu. Plníme a poklademe vrchními dílky a je hotovo.
Poznámka k receptu na Listové těsto jednoduché: Vrtalo mi hlavou, proč tchýně pekla krémeš a nikdy nekupovala listové těsto. Když už nemohla moc chodit a my jí nosily nákupy. Včera jsem se povrtala v její kuchařce a manžel to přeložil. Než jsem ho sem dala, tak jsem to upekla a je opravdu krásně voňavé a výborné ! ( Ne jako ty kupované ) Budu ráda, když někdo vyzkouší a přidá také fotečku. V poznámkách bylo napsáno, že se dá v pohodě mrazit a v mrazničce vydrží tři měsíce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Listové těsto jednoduché, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 09.08.2012
- Počet porcí: Velký plech 43x33 cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: 300 g hladké mouky 250 g Hera nebo máslo 6 polévkových lžic studené vody 1 lžíce octa špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na listové těsto jednoduché,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Listové těsto jednoduché - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Listové těsto jednoduché
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|