|
Recept na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony
Recept na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- cca 70 g celozrnných linguine (já použila zn.Alnatura z DM, ale samozřejmě je možné nahradit i klasickými špagetami nebo prakticky jakýmikoliv těstovinami, které máte rádi) - 100 g kuřecích prsou (možné vynechat, případně místo toho můžete použít třeba slaninu nebo kvalitní šunku) - cca 4-5 ks malých žampionů - půlku menšího jablka - hrst lístků rukoly - sůl, pepř, trochu sladké papriky, případně česneku - špetku tymiánu - 3 lžíce olivového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony
Recept na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony: 1. Nejprve si připravíme a naložíme maso - nasolíme a dáme do misky s trochou oleje a kořením. Očistíme žampiony a nakrájíme každý zhruba na čtyři silné plátky. Jablko omyjeme, z půlky odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenčí měsíčky. 2. Dáme vařit těstoviny - vždy je třeba alespoň 1 litr vody na 100 g těstovin + pořádně osolíme (voda na těstoviny by měla být slaná "jako moře"). 3. Restujeme: Připravíme si grilovací pánvičku a nasucho ji rozehřejeme na vysokou teplotu. Položíme na ni plátek masa a z obou stran prudce opečeme. Poté maso položíme bokem na prkýnko a do pánvičky s výpečkem dáme jablka a žampiony (pokud je pánvička moc suchá, můžeme přidat ještě pár kapek oleje, ale rozhodně by to v něm nemělo plavat). Orestujeme a podlijeme malým množstvím vody, stáhneme plamen. Steak rozkrájíme na malé kousky a přidáme k jablkům a žampionům, na závěr posypeme trochou tymiánu. 4. Uvařené těstoviny scedíme, lehce propláchneme vlažnou vodou a dáme zpět do hrnce (už mimo sporák). Přidáme lžíci oliv.oleje a hrst lístků rukoly a dobře promícháme. 5. Servírujeme: Těstoviny s rukolou naložíme na talíř a nahoru dáme směs masa, jablek a žampionů. Případně je možné navíc posypat sýrem.
Poznámka k receptu na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony: Zdroj: http://mlsnakuchyne.blogspot.cz/2013/11/linguine-s...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Elizabeth89
- Datum vložení: 05.01.2014
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: - cca 70 g celozrnných linguine (já použila zn.Alnatura z DM, ale samozřejmě je možné nahradit i klasickými špagetami nebo prakticky jakýmikoliv těstovinami, které máte rádi) - 100 g kuřecích prsou (možné vynechat, případně místo toho můžete použít třeba slaninu nebo kvalitní šunku) - cca 4-5 ks malých žampionů - půlku menšího jablka - hrst lístků rukoly - sůl, pepř, trochu sladké papriky, případně česneku - špetku tymiánu - 3 lžíce olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|