|
Recept na Líčka pečená na dezertním víně
Recept na Líčka pečená na dezertním víně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Líčka pečená na dezertním víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g hovězích líček 300 g nastrouhané kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer) 4 velké cibule nakrájené nahrubo 250 ml dezertního vína Kagor 150 ml červeného vína (zde Cabernet) 4 lžíce sádla 2 lžíce hnědého cukru 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, nového koření a celého pepře po lžičce rozmarýnu a tymiánu asi 300 ml hovězího vývaru sůl, pepř 1 lžíce másla, 3 lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Líčka pečená na dezertním víně
Recept na Líčka pečená na dezertním víně: Maso oblaníme a nakrájíme ne větší kousky (asi 5 x 5 cm). Na noc naložíme do oleje spolu s bobkovým listem, jalovcem, novým kořením a celým pepřem. Druhý den koření odložíme stranou a maso zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo a vložíme do pekáče spolu se vším kořením. Cibuli spolu s kořenovou zeleninou opečeme mírně dozlatova. Nakonec přidáme hnědý cukr, a chvilku počkáme až lehce zkaramelizuje. Maso v pekáči zasypeme cibulí, přidáme rozmarýn,tymián, pepř a sůl. Zalijeme vínem a čtvrtinou vývaru. Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme za občasného podlévání a míchání do změkntí masa - až tři hodiny. Maso pak vyjmeme i s celým kořením a vše, co nám zbylo v pekáči, propasírujeme sítem. Vzniklou budoucí omáčku krátce povaříme, v případě potřeby lehce rozředíme vývarem a dochutíme. Nakonec do ní vložme maso, prohřejeme a vypneme. Nakonec přidáme máslo a podáváme s bramborovou kaší, brambory, bramborovým knedlíkem atd.
Poznámka k receptu na Líčka pečená na dezertním víně: Kagor - sladké kořeněné víno dnes vyráběné z odrůdy Cabernet v Moldávii, původem z Francie. Můžeme nahradit portským.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Líčka pečená na dezertním víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 26.03.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800 g hovězích líček 300 g nastrouhané kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer) 4 velké cibule nakrájené nahrubo 250 ml dezertního vína Kagor 150 ml červeného vína (zde Cabernet) 4 lžíce sádla 2 lžíce hnědého cukru 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, nového koření a celého pepře po lžičce rozmarýnu a tymiánu asi 300 ml hovězího vývaru sůl, pepř 1 lžíce másla, 3 lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na líčka pečená na dezertním víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Líčka pečená na dezertním víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Líčka pečená na dezertním víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|