|
Recept na Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem
Recept na Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 hlávka ledového salátu (lze použít i např. čínské zelí 100 g hlívy ústřičné několik koleček okurky 1 stonek zelené cibulky několik zelených oliv sůl čerstvě tlučený pepř granulovaný česnek olivový olej vinný ocet (kdo nemá rád, použije obyčejný, trochu naředěný vodou) parmezán.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem
Recept na Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem: Hlívu nakrájíme na proužky a zprudka ji opečeme na malém množství oleje dokřupava (cca 10 minut). Přemístíme ji na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk, posypeme špetkou granulovaného česneku, necháme vychladnout a teprve potom osolíme. Nikdy nesolíme předem, houby by pustily vodu a spíše by se dusily. Ledový salát natrháme na kousky a promícháme se zálivkou, připravenou ušleháním 3 lžic olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa a soli. Salát poklademe plátky okurky, šikmo nakrájenou cibulovou natí, rozpůlenými olivami a hlívovými škvarky. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a posypeme čersrvě tlučeným nebo namletým pepřem. Podáváme například s opečenými tousty a sklenkou dobrého bílého vína.
Poznámka k receptu na Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem: parada
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 21.04.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 1 hlávka ledového salátu (lze použít i např. čínské zelí 100 g hlívy ústřičné několik koleček okurky 1 stonek zelené cibulky několik zelených oliv sůl čerstvě tlučený pepř granulovaný česnek olivový olej vinný ocet (kdo nemá rád, použije obyčejný, trochu naředěný vodou) parmezán
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ledový salát s hlívovými škvarečky a parmezánem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|