|
Recept na Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou
Recept na Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 červené cibule (nebo šalotky), 6-8 paprik, 2 PL olivového oleje, 250 gramů sterilovaných rajčat, 800-1000 ml vývaru /slepičí nebo zeleninový/, 1-2 bobkové listy, sůl, čerstvý mletý pepř, trocha pískového cukru, několik stonků petrželky, bazalky nebo jiných bylinek, 4 PL zakysané krémovité smetany, tymián /čerstvý nebo sušený/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou
Recept na Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou: Cibule nebo šalotky oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a rovněž nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej a šalotku s paprikou na něm podusíme. Do hrnce přisypeme rajčata, přilijeme vývar, dochutíme tymiánem, bobkovým listem, špetkou soli, pepřem a pískovým cukrem a pozvolna vaříme asi 10 minut. Z vývaru pak odstraníme bobkový list, tymián /máme –li čerstvý, tak také/ a polévku ponorným mixérem rozmixujeme najemno. Bazalku nebo petrželku opereme, vodu otřepeme a lístky pak nasekáme najemno. Před podáním do polévky vmícháme zakysanou smetanu a talíře přizdobíme nasekanými bylinkami.
Poznámka k receptu na Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou: Polévka je velmi jemná, lahodná se zakysanou čerstvou smetanou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vše je podle množství vývaru
- Datum vložení: 15.12.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 4 červené cibule (nebo šalotky), 6-8 paprik, 2 PL olivového oleje, 250 gramů sterilovaných rajčat, 800-1000 ml vývaru /slepičí nebo zeleninový/, 1-2 bobkové listy, sůl, čerstvý mletý pepř, trocha pískového cukru, několik stonků petrželky, bazalky nebo jiných bylinek, 4 PL zakysané krémovité smetany, tymián /čerstvý nebo sušený/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lahodná papriková polévka se zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|