|
Recept na Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou
Recept na Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
25O ml mléka, 1 vejce, 125 g rozpuštěného másla, 5O g práškového cukru, 3OO g hrubé mouky, 2OO g polohrubé mouky, špetka soli,citronová kůra, 1 sušené droždí. 1. náplň- 5OO g tvarohu z vaničky, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, 4O-5O g krystalového cukru, 2 vrchovaté lžíce vanilkového pudinku, citronová kůra, rozinky-nemusí být. 2. náplň- švestková povidla, skořice, trochu rumu, 1 vanilkový cukr. 1 rozšlehané vajíčko na potření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou
Recept na Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou: Do pečky dáme suroviny tak, jak mám napsáno, nastavíme na těsto s kynutím. Zatím, co se nám dělá těsto, našleháme, nebo umícháme si tvarohovou plňku a zvlášť si zase namícháme povidla s rumem a skořicí, množství podle chuti. Hotové těsto si na vále rozdělíme na 2 kusy, každý si vyválíme na větší obdélníky, doprostředka natřeme povidla, na ně navrstvíme našlehaný tvaroh a zabalíme jako bychom dělali štrůdl. Rukávy přeneseme opatrně na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, necháme 15 minut odpočinout, zapneme si troubu na 200°C a pečeme nejdéle půl hodiny, až jsou rukávy do zlatova.
Poznámka k receptu na Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou: Toto je náš jeden z nejchutnějších moučníků z kynutého těsta hned po "Honzových buchtách", ale těsta jsou rozdílná. S těstem se velmi dobře pracuje, absolutně nelepí a nemusí se vůbec podsypávat. Dělala jsem jeden s dvojí náplní a jeden pouze tvarohový.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 08.10.2012
- Počet porcí: 2 velké rukávy, nebo 4 menší
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 25O ml mléka, 1 vejce, 125 g rozpuštěného másla, 5O g práškového cukru, 3OO g hrubé mouky, 2OO g polohrubé mouky, špetka soli,citronová kůra, 1 sušené droždí. 1. náplň- 5OO g tvarohu z vaničky, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, 4O-5O g krystalového cukru, 2 vrchovaté lžíce vanilkového pudinku, citronová kůra, rozinky-nemusí být. 2. náplň- švestková povidla, skořice, trochu rumu, 1 vanilkový cukr. 1 rozšlehané vajíčko na potření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý závin z pečky s dvojitou plňkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|