|
Recept na Kynuté koláče s drobenkou
Recept na Kynuté koláče s drobenkou je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Kynuté koláče s drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hladké mouky ½ kostky droždí 30g cukru písek 100g másla či Hery 50g sádla 1/2 lžíce citronové šťávy špetka soli 2 žloutky 250ml mléka 50g rozpuštěného másla na potření Náplň např. švestková povidla tvarohová: 1 tvaroh+1 vejce+1 lžíce solamylu+cukr moučka podle chuti maková: 2 hrnky mletého máku, mléko, cukr dle chuti, lžíce povidel, lžička skořice drobenka – 1 hrnek polohrubá mouka, 1/2 hrnku cukr písek, 50-60g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kynuté koláče s drobenkou
Recept na Kynuté koláče s drobenkou: Do pekárny dáme mléko, povolené máslo a sádlo, žloutky, špetku soli a citronovou šťávu, nasypeme mouku a cukr a navrch rozdrobíme droždí. Necháme vymíchat a vykynout, poté rozdělíme na 30 dílů, z každého vytvarujeme placičku, kterou potřeme rozpuštěným máslem, dáme nádivku (mák, povidla, tvaroh…), posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C dozlatova. Náplň tvarohová: tvaroh, vejce, solamylu a cukr smíchat maková: mák svařit v troše mléka doměkka (mléko opatrně přilévat podle hustoty), vmíchat povidla, cukr, skořici drobenka – mouku, máslo a cukr promnout a rozdrobit
Poznámka k receptu na Kynuté koláče s drobenkou: Hledala jsem v tom množství kynutých koláčů, ale nenašla jsem tyto poměry surovin, tak snad nebudu za případnou duplicitu kamenována :) Z těsta dělám i buchty, velké koláče typu frgálů (vyjde na 5ks). Těsto se nelepí, je hezky nadýchané.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté koláče s drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 14.06.2011
- Počet porcí: 30
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 500g hladké mouky ½ kostky droždí 30g cukru písek 100g másla či Hery 50g sádla 1/2 lžíce citronové šťávy špetka soli 2 žloutky 250ml mléka 50g rozpuštěného másla na potření Náplň např. švestková povidla tvarohová: 1 tvaroh+1 vejce+1 lžíce solamylu+cukr moučka podle chuti maková: 2 hrnky mletého máku, mléko, cukr dle chuti, lžíce povidel, lžička skořice drobenka – 1 hrnek polohrubá mouka, 1/2 hrnku cukr písek, 50-60g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté koláče s drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté koláče s drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté koláče s drobenkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|