|
Recept na Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní
Recept na Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Květák větší, muškát. oříšek 2 strouhnutí, vejce 3 ks, sůl, pepř bílý mletý, cibule menší, mrkev 2 ks, petržel 1 svazek (5 větviček), muškát. květ 1/4 lžičky, polohrubá mouka 5 lžic i více, sýr eidam 100 - 150 g, strouhanka na obalení, olej na smažení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní
Recept na Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní: Květák opláchneme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a přidáme 2 strouhnutí muškát. oříšku. Květák přivedeme k varu a vaříme asi 10 min. Květák nemá být měkký, jen lehce předvařený. Poté květák vyjmeme do mísy a necháme vychladnout. Květákový vývar nevyléváme - použijeme ho na zeleninovou polévku. Vychladlý květák rozebereme na růžice a kromě silných částí košťálu jej nahrubo nakrájíme (rozemneme v ruce) do mísy. Dvě menší růžice si schováme do polévky. Ke květáku nahrubo nastrouháme mrkev, cibuli, sýr, přidáme najemno pokrájenou petrželku, vejce, sůl, špetku pepře, muškát. květ, polohrubou mouku a vše pečlivě promícháme. Směs necháme asi 10 min. odstát - aby směs stačila zhoustnout - a dle potřeby dosolíme. Směs nemá být příliš tuhá, aby placičky zůstaly křehké a šťavnaté. Strouhanku si nasypeme do širší misky. V pánvi si rozehřejeme asi 1/2 cm vrstvu oleje. Ze směsi si obebíráme množství velké asi jako golfový míček a uděláme silnější placky a ty lehce obalujeme ve strouhance. Pokládáme je do horkého oleje a pomalu je smažíme do světlé barvy. Jako příloha se hodí brambory, bram. kaše, nebo jako my chléb a zeleninový salát.
Poznámka k receptu na Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní: Květák v kombinaci se sýrem už tu je, ale tato úprava je chuťově jiná a tak jsem to přidala jako nový recept. Ze zbylého vývaru si můžeme udělat polévku s mrkvovým základem a krupicovými nočky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 14.08.2011
- Počet porcí: 15 - 20 kousků - dle velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Květák větší, muškát. oříšek 2 strouhnutí, vejce 3 ks, sůl, pepř bílý mletý, cibule menší, mrkev 2 ks, petržel 1 svazek (5 větviček), muškát. květ 1/4 lžičky, polohrubá mouka 5 lžic i více, sýr eidam 100 - 150 g, strouhanka na obalení, olej na smažení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Květákovo - sýrové placky s petrželkou a muškátovou vůní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|