|
Recept na Květáková "kulajda"II.
Recept na Květáková "kulajda"II. je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Květáková "kulajda"II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší květák i s košťálem 3 oloupané středně velké brambory hříbky-v sezoně čerstvé,jinak namočené sušené,mražené,nebo zavařené 1 kelímek zakysané smetany 2 polévkové lžíce hladké mouky 2 polévkové lžíce naloženého kopru-čerstvý,nebo zamražený je lepší(já nemám) 1 kávová lžička celého kmínu 1 kostka masoxu 4 bobkové listy 6 kuliček nového koření sůl,cukr,ocet na dochucení vejce podle počtu strávníků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Květáková "kulajda"II.
Recept na Květáková "kulajda"II.: Brambory a košťál z květáku pokrájíme na drobné kostičky,květák rozebereme na růžičky a dáme se vším kořením,kostkou masoxu a hříbkama vařit do litru a půl vody.Když je vše měkké,přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali hladkou mouku,přidáme kopr a ještě chvíli povaříme.Solí,octem a cukrem dle své chuti dochutíme. Podáváme se ztracenými vejci:do octem okyselené vroucí vody ponoříme naběračku do které vyklepneme vajíčko a opatrně shrneme do vroucí vody,kde na malém plameni vaříme 3 minuty.
Poznámka k receptu na Květáková "kulajda"II.: Proč Kulajda?Protože je zde vše(až na květák)co do kulajdy patří:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Květáková "kulajda"II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 17.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 menší květák i s košťálem 3 oloupané středně velké brambory hříbky-v sezoně čerstvé,jinak namočené sušené,mražené,nebo zavařené 1 kelímek zakysané smetany 2 polévkové lžíce hladké mouky 2 polévkové lžíce naloženého kopru-čerstvý,nebo zamražený je lepší(já nemám) 1 kávová lžička celého kmínu 1 kostka masoxu 4 bobkové listy 6 kuliček nového koření sůl,cukr,ocet na dochucení vejce podle počtu strávníků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na květáková "kulajda"ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Květáková "kulajda"II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Květáková "kulajda"II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|