RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev, recepty Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev, Kuřecí, stehenní, řízky, liška


Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev

Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na řízky: 2 kuřecí stehenní řízky sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka máslo, slunečnicový olej Na lišky: 250g lišek 1 menší cibule 2 stroužky česneku 1 KL čerstvých tymiánových lístků 0,5 dcl bílého vína 0,5 dcl kuřecího vývaru 2 PL smetany na šlehání 1 PL nasekané plocholisté petželky sůl, čerstvě mletý pepř Na špenát: 200g listového špenátu máslo, sůl, čerstvě mletý pepř Na rýži: 250g rýže tří barev (vyrábí lagris) 1 menší cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 hrst nasekané celerové natě 1 PL slunečnicového oleje 1 bobkový list 3 kuličky nového koření kuřecí vývar dle potřeby sůl, čerstvě mletý pepř.

Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev

Recept na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev:
1. Nejdříve si připravíme rýži. Cibuli nasekáme najemno, mrkev na kostičky, celerovou nať (bez listů) na kousíčky (místo natě lze použít 1 řapík celeru), česnek rozmáčkneme nožem a též nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a vhodíme připravenou zeleninu, chvíli opékáme. Přihodíme rýži, promícháme a zalejeme horkým vývarem tak, aby byl cca 1 cm nad rýží. Přihodíme bobkový list a nové koření a vaříme pod pokličkou. Průběžně kontrolujeme, mícháme a případně doléváme malé množství vývaru. Bude to trvat cca 20-25 minut. Až bude rýže měkká, slejeme případný přebytečný vývar a dochutíme solí a pepřem. 2. Maso očistíme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Opékáme na oleji a másle dozlatova. Vyjmeme, udržujeme v teple. 3. Lišky: Do výpeku vhodíme cibuli, nasekanou najemno a chvíli opékáme. Přihodíme nasekaný česnek, tymián a očištěné lišky. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném plameni dozlatova. Podlijeme vínem, uvolníme případné připečeniny a necháme zcela odpařit. Přilejeme vývar, zredukujeme na polovinu a stáhneme z ohně. Vmícháme smetanu a nasekanou petrželku, případně dochutíme solí a pepřem. 4. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vsypeme špenát, osolíme, opepříme, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme dvě minutky zavadnout. 5. Na talíře naservírujeme rýži, na ní špenát, pak kuřecí maso a nakonec liškovou směs.

Poznámka k receptu na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev:
Inspirace: Kevin Lynch, upraveno dle chuti a možností

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nikina
  • Datum vložení: 07.11.2013
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Na řízky: 2 kuřecí stehenní řízky sůl, čerstvě mletý pepř, hladká mouka máslo, slunečnicový olej Na lišky: 250g lišek 1 menší cibule 2 stroužky česneku 1 KL čerstvých tymiánových lístků 0,5 dcl bílého vína 0,5 dcl kuřecího vývaru 2 PL smetany na šlehání 1 PL nasekané plocholisté petželky sůl, čerstvě mletý pepř Na špenát: 200g listového špenátu máslo, sůl, čerstvě mletý pepř Na rýži: 250g rýže tří barev (vyrábí lagris) 1 menší cibule 1 mrkev 2 stroužky česneku 1 hrst nasekané celerové natě 1 PL slunečnicového oleje 1 bobkový list 3 kuličky nového koření kuřecí vývar dle potřeby sůl, čerstvě mletý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist