RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí soté s pařenými bochánky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí soté s pařenými bochánky, recepty Kuřecí soté s pařenými bochánky, Kuřecí, soté, pařenými, bochánky


Recept na Kuřecí soté s pařenými bochánky

Recept na Kuřecí soté s pařenými bochánky je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí soté s pařenými bochánky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g kuřecích prsíček, 4 dl 10% smetany, 50 g vlašských ořechů, polévková lžíce kari koření, lžička soli, olej. na bochánky: 500 g hladké mouky, voda , 1 sáček instantního droždí, slunečnicový nebo arašídový olej na potírání, sůl, pepř 4 barev, nejlépe čerstvě mletý nebo nadrcený.

Kuřecí soté s pařenými bochánky
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí soté s pařenými bochánky

Recept na Kuřecí soté s pařenými bochánky:
Maso nakrájíme na nudličky a ořechy na hrubo nasekáme, na rozpálenou pánev nalijeme olej a hned přidáme koření, necháme zpěnit, přidáme maso a dobře orestujeme (5-10 min podle velikosti pánve). Přisypeme ořechy, zalijeme smetanou, osolíme a necháme 10 minut pozvolna vařit, až se smetana asi z poloviny vyvaří. Na talíř položíme dva bochánky a přelijeme čtvrtinou masa s omáčkou. Bochánky: mouku promícháme s droždím, pozvolna přidáváme vodu, až vznikne tužší těsto. Dobře prohněteme, až je těsto vláčné a nelepí se, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod miskou. Těsto rozdělíme na dva díly, polovinu těsta vytvarujeme do hranolku a na pomoučněném vále rozválíme na 2 mm silný plát, potřeme olejem, posolíme a posypeme pepřem dle chuti, těsto svineme do válečku, který rozkrojíme na 8 dílů. Složíme vždy dva na sebe a na prostředku zmáčkneme třeba kulatou vařečkou tak, aby nákroje byly na volných koncích (po uvaření mají tvar a díky pepři i strukturu šnečí ulity), necháme 20 minut odpočinout. Zatím stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto, do kastrolu s poklicí dáme asi 3 cm vody, pařáček a plátěný ubrousek, až se začne voda vařit, vložíme 4 bochánky a vaříme 10 minut, po vyjmutí ihned propícháme vidličkou, jinak ztěžknou.

Poznámka k receptu na Kuřecí soté s pařenými bochánky:
Bochánky můžete nahradit rýží, těstovinami nebo čerstvě upečenou bagetou. Dobrou chuť

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí soté s pařenými bochánky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kralka005 (Ivana Králová)
  • Datum vložení: 18.12.2010
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 600 g kuřecích prsíček, 4 dl 10% smetany, 50 g vlašských ořechů, polévková lžíce kari koření, lžička soli, olej. na bochánky: 500 g hladké mouky, voda , 1 sáček instantního droždí, slunečnicový nebo arašídový olej na potírání, sůl, pepř 4 barev, nejlépe čerstvě mletý nebo nadrcený
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí soté s pařenými bochánky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí soté s pařenými bochánky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí soté s pařenými bochánky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist