|
Recept na Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou
Recept na Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velké kuře vykostěné na roládu (2-2,5kg) 15 dkg Lopenické slaniny (nebo dobré domácí) 4 syrová vejce hrst lístků čerstvé plocholisté petržele a koriandru (poměr 70:30) 1 velká cibule, kuřecí vývar ze skeletu, křídel a stehenních kostí sůl, pepř, hl. mouka, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou
Recept na Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou: Kuře si vykostíme a to velmi opatrně, abychom si někde neporušili celistvost kůže. Plát vykostěného kuřete na místech kde není dostatek masa, doplníme ořezáním masa z prsou kuřete, tak aby plát kuřecího masa byl všude stejně vysoký. Maso vydatně osolíme, opepříme a poklademe nasekanými lístky natě petržele a koriandru. Ve větší pánvi si ze čtyř vajec uděláme omeletu a necháme ji vychladnout. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a dáme lehce vyškvařit na menší pánev, jakmile slanina pustí trochu tuku tak k ní přidáme jemně nakrájenou cibuli a tu necháme se slaninou jen lehce zesklovatět. Necháme poté vychladnout. Na rozprostřené maso, které máme pokladeno směsí dvou bylinek, položíme na dvě poloviny překrojenou vaječnou omeletu a na ni poklademe směs slaniny a cibule. Takto naplněný plát vykostěného kuřete pevně smotáme kůží nahoru a poctivě převážeme režnou nití. Vzniklou roládu na povrchu opět vydatně osolíme a opepříme a dáme péct na plech podlité kuřecím vývarem asi na 90 minut na střední teplotu. Pečeme přiklopené a až je roláda měkká tak ji poklademe plátky másla a pečeme do křupavé kůrky nezakryté, dokud kůže nechytne krásnou barvu. Šťávu z vypečené rolády zasypeme lžící hladké mouky a necháme samostatně minimálně 10 minut provařit. Na závěr dochutíme oříškem másla. Příloha rýže.
Poznámka k receptu na Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou: Tééda to vypadá jedlePřiznávám,že s vařením moc neexperimentuju(to s moučníky,to zas jo)ale tohle vypadá tak dobře,že se asi spustím
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 10.09.2012
- Počet porcí: 6 - 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 velké kuře vykostěné na roládu (2-2,5kg) 15 dkg Lopenické slaniny (nebo dobré domácí) 4 syrová vejce hrst lístků čerstvé plocholisté petržele a koriandru (poměr 70:30) 1 velká cibule, kuřecí vývar ze skeletu, křídel a stehenních kostí sůl, pepř, hl. mouka, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|