|
Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré
Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vykostěné kuře 1 ks, sůl,pepř mletý bílý, Schwarzwaldská šunka 100g (krájená), trvanlivý salám Edel 50g (vcelku), tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1/4 lžičky), jablka 2 ks, hřebíček 2 ks, skořice mletá na špičku nože, máslo + olej, cibuli 2 ks, vývar (voda), mouka hladká 2 lžíce, víno bílé asi 1 dcl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré
Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré: Jablka si oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do menšího kastrůlku si vsypeme pokrájená jablka, přidáme lžíci bílého vína, špetku skořice, hřebíček a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vyndáme hřebíček a jablka dle potřeby rozmačkáme. Vykostěné kuře si upravíme prokrájením masa a naklepáním (přes igel. sáček) do požadovaného tvaru a dáme jej na fólii. Maso osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem a poklademe šunkou. Tu potřeme vrstvou jablečného pyré, posypeme na kostičky pokrájeným salámem a posypeme tymiánem. Pomocí fólie roládu pevně zavineme a zpevníme provázkem (nití). Roládu ještě zvenčí osolíme a lehce opepříme. V pekáči si rozpustíme máslo s olejem (nepřepaluje se tolik), vsypeme cibuli pokrájenou na hrubší kousky a restujeme jí do světlé barvy. Poté vložíme roládu, ze všech stran jí opečeme a podlijeme jí do 1/3 výšky masa vroucím vývarem (vodou). Vložíme větvičku tymiánu, zlehka osolíme a přiklopíme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190°C a když se začne maso péct, tak ji ztlumíme na 175°C a pečeme do měkka. Dle potřeby roládu podléváme a ze stěn seškarabujeme do šťávy přípečky. Měkké maso vyjeme z trouby a uložíme do tepla. Šťávu v troubě vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, pečlivě orestujeme a zalijeme studeným vývarem (vodou), za občasného míchání necháme dojít k varu a necháme v troubě 15 min. provařit aby nám pustila na povrch tuk (glanc). Zahustit šťávu lze i moukou rozmíchanou v troše studené vody a taktéž nechat provařit (20 min.). Poté šťávu přepasírujeme přes jemný cedník. Hotovou šťávu dochutíme solí,přidáme bílé víno, pár lístků čerstvého tymiánu a necháme jen zlehka přejít varem. Na závěr jí můžeme ovonět čerstvě namletým pepřem. Roládu zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Jako příloha se hodí rýže či různě upravené brambory.
Poznámka k receptu na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré: nádhera, s jablíčky jsem ještě nedělala a myslím, že to bude dobrota+bodík
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 04.12.2012
- Počet porcí: 8 - 10 porcí.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Vykostěné kuře 1 ks, sůl,pepř mletý bílý, Schwarzwaldská šunka 100g (krájená), trvanlivý salám Edel 50g (vcelku), tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1/4 lžičky), jablka 2 ks, hřebíček 2 ks, skořice mletá na špičku nože, máslo + olej, cibuli 2 ks, vývar (voda), mouka hladká 2 lžíce, víno bílé asi 1 dcl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda plněná schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|