RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré, recepty Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré, Kuřecí, roláda, plněná, Schwarzwaldsk


Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré

Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vykostěné kuře 1 ks, sůl,pepř mletý bílý, Schwarzwaldská šunka 100g (krájená), trvanlivý salám Edel 50g (vcelku), tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1/4 lžičky), jablka 2 ks, hřebíček 2 ks, skořice mletá na špičku nože, máslo + olej, cibuli 2 ks, vývar (voda), mouka hladká 2 lžíce, víno bílé asi 1 dcl..

Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré

Recept na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré:
Jablka si oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do menšího kastrůlku si vsypeme pokrájená jablka, přidáme lžíci bílého vína, špetku skořice, hřebíček a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vyndáme hřebíček a jablka dle potřeby rozmačkáme. Vykostěné kuře si upravíme prokrájením masa a naklepáním (přes igel. sáček) do požadovaného tvaru a dáme jej na fólii. Maso osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem a poklademe šunkou. Tu potřeme vrstvou jablečného pyré, posypeme na kostičky pokrájeným salámem a posypeme tymiánem. Pomocí fólie roládu pevně zavineme a zpevníme provázkem (nití). Roládu ještě zvenčí osolíme a lehce opepříme. V pekáči si rozpustíme máslo s olejem (nepřepaluje se tolik), vsypeme cibuli pokrájenou na hrubší kousky a restujeme jí do světlé barvy. Poté vložíme roládu, ze všech stran jí opečeme a podlijeme jí do 1/3 výšky masa vroucím vývarem (vodou). Vložíme větvičku tymiánu, zlehka osolíme a přiklopíme. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 190°C a když se začne maso péct, tak ji ztlumíme na 175°C a pečeme do měkka. Dle potřeby roládu podléváme a ze stěn seškarabujeme do šťávy přípečky. Měkké maso vyjeme z trouby a uložíme do tepla. Šťávu v troubě vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, pečlivě orestujeme a zalijeme studeným vývarem (vodou), za občasného míchání necháme dojít k varu a necháme v troubě 15 min. provařit aby nám pustila na povrch tuk (glanc). Zahustit šťávu lze i moukou rozmíchanou v troše studené vody a taktéž nechat provařit (20 min.). Poté šťávu přepasírujeme přes jemný cedník. Hotovou šťávu dochutíme solí,přidáme bílé víno, pár lístků čerstvého tymiánu a necháme jen zlehka přejít varem. Na závěr jí můžeme ovonět čerstvě namletým pepřem. Roládu zbavíme provázku a pokrájíme na plátky. Jako příloha se hodí rýže či různě upravené brambory.

Poznámka k receptu na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré:
nádhera, s jablíčky jsem ještě nedělala a myslím, že to bude dobrota+bodík

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 04.12.2012
  • Počet porcí: 8 - 10 porcí.
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Vykostěné kuře 1 ks, sůl,pepř mletý bílý, Schwarzwaldská šunka 100g (krájená), trvanlivý salám Edel 50g (vcelku), tymián čerstvý 2 větvičky (sušený 1/4 lžičky), jablka 2 ks, hřebíček 2 ks, skořice mletá na špičku nože, máslo + olej, cibuli 2 ks, vývar (voda), mouka hladká 2 lžíce, víno bílé asi 1 dcl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda plněná schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda plněná Schwarzwaldskou šunkou a jablkovým pyré

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist