RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce, recepty Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce, Kuřecí, křidýlka, na, karamelizované, šalotce


Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
12 kuřecích křidýlek 100 g slaniny 20 šalotek 200 ml červeného vína 1 lžíce rybízové marmelády 3 stroužky česneku hladká mouka olej máslo vývar lžička celého pepře lžička celého nového koření 4 bobkové listy cukr (1 lžička) sušený tymián sušený rozmarýn podravka se středozemními bylinkami pepř sůl.

Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce:
Křidýlka očistíme a přesekáme v kloubech - z každého vzniknou dvě porcičky k další úpravě a konec křídla, který uschováme k výrobě polévky. Masitější části křídel osolíme, opepříme, lehce posypeme podravkou se středozemními bylinami, rozemneme na ně sušený rozmarýn a tymián a zacákneme olivovým olejem. Proložíme bobkovým listem a necháme odležet do druhého dne. Druhý den maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, roztavené slanině a másle dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme oloupanou šalotku, opečeme ji dohněda a zasypeme lžící krystalového cukru. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme provařit, přidáme špetku tymiánu, rozmarýnu, nového koření, pepře, lžíci rybízové marmelády, utřený česnek, bobkový list, případně trochu zázvoru a sůl. Promícháme, vrátíme opečené maso, přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C cca hodinu. Každých 20 minut promícháme, případně podlijeme. Hotové maso vyjmeme a odložíme. Výpek vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou, prosmažíme, zalijeme vývarem a provaříme na mírné teplotě asi 15-20 minut - až tuk vystoupí na povrch a omáčka zhoustne. Podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce:
mnooo....tak to je podle mého gusta....to musím zkusit...červené víno s rybízem....mňam ...a krásný fotky

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 04.08.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 12 kuřecích křidýlek 100 g slaniny 20 šalotek 200 ml červeného vína 1 lžíce rybízové marmelády 3 stroužky česneku hladká mouka olej máslo vývar lžička celého pepře lžička celého nového koření 4 bobkové listy cukr (1 lžička) sušený tymián sušený rozmarýn podravka se středozemními bylinkami pepř sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist