|
Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce
Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
12 kuřecích křidýlek 100 g slaniny 20 šalotek 200 ml červeného vína 1 lžíce rybízové marmelády 3 stroužky česneku hladká mouka olej máslo vývar lžička celého pepře lžička celého nového koření 4 bobkové listy cukr (1 lžička) sušený tymián sušený rozmarýn podravka se středozemními bylinkami pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce
Recept na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce: Křidýlka očistíme a přesekáme v kloubech - z každého vzniknou dvě porcičky k další úpravě a konec křídla, který uschováme k výrobě polévky. Masitější části křídel osolíme, opepříme, lehce posypeme podravkou se středozemními bylinami, rozemneme na ně sušený rozmarýn a tymián a zacákneme olivovým olejem. Proložíme bobkovým listem a necháme odležet do druhého dne. Druhý den maso obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, roztavené slanině a másle dozlatova. Maso vyjmeme, do výpeku vložíme oloupanou šalotku, opečeme ji dohněda a zasypeme lžící krystalového cukru. Cukr necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme provařit, přidáme špetku tymiánu, rozmarýnu, nového koření, pepře, lžíci rybízové marmelády, utřený česnek, bobkový list, případně trochu zázvoru a sůl. Promícháme, vrátíme opečené maso, přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C cca hodinu. Každých 20 minut promícháme, případně podlijeme. Hotové maso vyjmeme a odložíme. Výpek vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou, prosmažíme, zalijeme vývarem a provaříme na mírné teplotě asi 15-20 minut - až tuk vystoupí na povrch a omáčka zhoustne. Podáváme s pečivem.
Poznámka k receptu na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce: mnooo....tak to je podle mého gusta....to musím zkusit...červené víno s rybízem....mňam ...a krásný fotky
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 04.08.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 12 kuřecích křidýlek 100 g slaniny 20 šalotek 200 ml červeného vína 1 lžíce rybízové marmelády 3 stroužky česneku hladká mouka olej máslo vývar lžička celého pepře lžička celého nového koření 4 bobkové listy cukr (1 lžička) sušený tymián sušený rozmarýn podravka se středozemními bylinkami pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí křidýlka na karamelizované šalotce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|