|
Recept na Kureci burger podle Aishy
Recept na Kureci burger podle Aishy je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kureci burger podle Aishy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg cerstve mleteho kureciho masa (stehenni rizky) 1 mensi cibule 2 strouzky cesneku 1 lzice harissa pasty 3 lzice strouhanky 1 lzicka uzene papriky 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 lzicka rimskeho kminu hrst hladkoliste petrzele hrst cerstveho koriandru morska sul drceny pepr maslo pecivo (zemle) platky rajcat kolecka cervene cibule prouzky rimskeho salatu nakladane okurky na ostrou omacku: 3 lzice harissa pasty 3 lzice rajskeho protlaku 2 lzice olivoveho oleje pul mensi cibule hrst cerstveho koriandru drceny pepr sul na sezamovou omacku: 6 lzice sezamove pasty tahini 1 mensi citron hrst hladkoliste petrzele sul.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kureci burger podle Aishy
Recept na Kureci burger podle Aishy: Na lzicce masla lehce orestujeme drobne pokrajenou cibuli (nesmi zmenit barvu), pridame posekany cesnek, nove koreni, rimsky kmin, uzenou papriku a nechame rozvonet. Cibulovou smes promichame s mletym masem, primichame harissu, drobne posekane bylinky, strouhanku, osolime, opeprime a ulozime tak na dve hodinky do chladu. Mezitim si muzeme pripravit omacky. Na ostrou omacku smichame harissu, rajsky protlak, drobne pokrajenou cibuli a koriandr, zakapneme olejem a dochutime soli a peprem. U sezamove omacky smichame nejprve tahini, citronovou stavu, sul a drobne nasekanou petrzel. Pote podle potreby naredime studenou vodou, zhruba do lehci kasovite konzistence. Neleknete se, sezamova pasta po prvnim pridani vody nejprve zhoustne a pusobi srazene. Dalsim pridanim tekutiny zmeni strukturu na kremovou a povoli. Zhruba hodinku pred tepelnou upravou vyjmeme masovou smes z lednice a rukama tvarujeme asi 1 cm vysoke burgery. Jednotlive burgery z obou stran opeceme na rozehratem grilu. Zemle rozrizneme, nahrejeme na grilu a plnime masem, zeleninou, salatem a omackami.
Poznámka k receptu na Kureci burger podle Aishy: Pro koho jsou omacky az prilis velkou divocinou, velmi dobra je take omacka z majonezy, kecupu a sladkokysele horcice (sweet&sour Bornier) v pomeru 1:1:1/2.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kureci burger podle Aishy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 28.09.2013
- Počet porcí: asi 10 ks - zalezi na velikosti pouziteho peciva
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kg cerstve mleteho kureciho masa (stehenni rizky) 1 mensi cibule 2 strouzky cesneku 1 lzice harissa pasty 3 lzice strouhanky 1 lzicka uzene papriky 1 lzicka mleteho noveho koreni 1 lzicka rimskeho kminu hrst hladkoliste petrzele hrst cerstveho koriandru morska sul drceny pepr maslo pecivo (zemle) platky rajcat kolecka cervene cibule prouzky rimskeho salatu nakladane okurky na ostrou omacku: 3 lzice harissa pasty 3 lzice rajskeho protlaku 2 lzice olivoveho oleje pul mensi cibule hrst cerstveho koriandru drceny pepr sul na sezamovou omacku: 6 lzice sezamove pasty tahini 1 mensi citron hrst hladkoliste petrzele sul
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kureci burger podle aishy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kureci burger podle Aishy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kureci burger podle Aishy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|