|
Recept na Kuře v soudku na plechovce piva
Recept na Kuře v soudku na plechovce piva je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře v soudku na plechovce piva budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuře 1ks Pivo 1ks (v plechovce) Soudek od píva 5L Koření na grill Sůl Alobal Pečící papír.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře v soudku na plechovce piva
Recept na Kuře v soudku na plechovce piva: Nejdříve si připravíme soudek od piva (vypitého-samozřejmě) . 1 – Ze soudku odstraníme plastovou horní a spodní část. 2 – Soudek rozřízneme na polovinu. 3 – Okraje opravdu důkladně zbavíme „grótů“ a důkladně vymyjeme !!! 4 – Horní část mírně ohneme dovnitř. 5 – Vyzkoušíme zda se dá zasunout do spodní části. 6 – Z hliníkového alobalu vytvoříme dva válečky. 7 – Válečky vsuneme napůl do otvorů a uděláme „nýty“. 8 – Na spodní část dáme (vystřihneme) kolečko pečícího papíru. 9 – Totéž si připravíme i na horní část soudku. 10 – Pečící papír vložíme i zevnitř dokola soudku Kuře omyjeme,osolíme a potřeme grilovacím kořením ( i zevnitř) . Plechovku piva z poloviny vypijeme , uděláme do ní ještě pár děr po obvodu. Aby bylo možné kuře nasadit až po krk na plechovku, tak nařízneme z jedné strany žebra (kdo má troubu na výšku větší,tak nemusí) . Následně kuře nasadíme na plechovku (chce to trošku zručnosti) a vložíme do soudku. Přikryjeme horní částí soudku (nezapomeneme na kolečko peč.papíru) . Vložíme do trouby na peč.plech (pro jistotu, aby nám přes spodní „nýt“ náhodou nevytekla šťáva-což jistě vyteče) a pečeme na cca 165°C po dobu cca 1,5 hod. Nakonec odstraníme horní „nýt“ a ještě necháme cca 30minut dopéct. Kouzlo spočívá v té atmosféře , když vaši známí sedí u stolu a vy jim přinesete soudek s kuřetem na stůl a společně čekáte na ten „zázrak“ ……
Poznámka k receptu na Kuře v soudku na plechovce piva: Přípravu soudku doporučuji jen technicky zdatným jedincům !
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře v soudku na plechovce piva, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cekrops (Víťa)
- Datum vložení: 21.12.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuře 1ks Pivo 1ks (v plechovce) Soudek od píva 5L Koření na grill Sůl Alobal Pečící papír
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře v soudku na plechovce piva,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře v soudku na plechovce piva - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře v soudku na plechovce piva
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|
recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
|