RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuře podle Požarského

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuře podle Požarského, recepty Kuře podle Požarského, Kuře, podle, Požarského


Recept na Kuře podle Požarského

Recept na Kuře podle Požarského je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuře podle Požarského budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g kuřecích prsíček 6 včerejších rohlíků nebo housek 125 ml mléka 3 lžíce smetany ke šlehání hladká mouka 1-2 vejce muškátový oříšek 1 lžička worchesteru pepř sůl olej na smažení na omáčku: 500 g rajčat 200 g žampionů 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce rajského protlaku bobkový list tymián petrželová nať máslo cukr sůl.

Kuře podle Požarského
Zvětšit obrázek

Recept na Kuře podle Požarského

Recept na Kuře podle Požarského:
Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše). Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl. Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout. V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut. V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět. Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě. Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky. Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme. Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.

Poznámka k receptu na Kuře podle Požarského:
Jedná se o oblíbený pokrm ruské carské rodiny. Zdroj: Klasické kuře, drobně upraveno podle zkušenosti.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře podle Požarského, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 24.02.2011
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 400 g kuřecích prsíček 6 včerejších rohlíků nebo housek 125 ml mléka 3 lžíce smetany ke šlehání hladká mouka 1-2 vejce muškátový oříšek 1 lžička worchesteru pepř sůl olej na smažení na omáčku: 500 g rajčat 200 g žampionů 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce rajského protlaku bobkový list tymián petrželová nať máslo cukr sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře podle požarského, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře podle Požarského - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře podle Požarského

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist