|
Recept na Kuře podle Požarského
Recept na Kuře podle Požarského je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře podle Požarského budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g kuřecích prsíček 6 včerejších rohlíků nebo housek 125 ml mléka 3 lžíce smetany ke šlehání hladká mouka 1-2 vejce muškátový oříšek 1 lžička worchesteru pepř sůl olej na smažení na omáčku: 500 g rajčat 200 g žampionů 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce rajského protlaku bobkový list tymián petrželová nať máslo cukr sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře podle Požarského
Recept na Kuře podle Požarského: Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Maso nakrájíme na kousky a společně s namočenými houskami umeleme na masovém mlýnku (lze i v sekáčku, ale raději ne moc najemno, aby ze směsi nebyla kaše). Přidáme smetanu, pepř, worchester, muškátový oříšek a sůl. Vytvarujeme koule, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a kostičkách housky a uložíme na 30 minut do ledničky zchladnout. V pánvi rozpálíme olej a karbanátky opečeme dozlatova. Přemístíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut. V kastrolu rozehřejeme 1-2 lžíce oleje ze smažení a dozlatova opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a bobkový list a necháme rozvonět. Přisypeme nakrájená rajčata, rajský protlak, bylinky, sůl, pepř a špetku cukru. Za občasného míchání dusíme 10 minut na mírné teplotě. Zhoustlou směs propasírujeme. Kastrol vytřeme, rozehřejeme v něm lžíci másla a podusíme žampiony, nakrájené na plátky. Vrátíme propasírovaná rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, dochutíme a prohřejeme. Karbanátky podáváme s několika lžícemi omáčky.
Poznámka k receptu na Kuře podle Požarského: Jedná se o oblíbený pokrm ruské carské rodiny. Zdroj: Klasické kuře, drobně upraveno podle zkušenosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře podle Požarského, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 24.02.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 400 g kuřecích prsíček 6 včerejších rohlíků nebo housek 125 ml mléka 3 lžíce smetany ke šlehání hladká mouka 1-2 vejce muškátový oříšek 1 lžička worchesteru pepř sůl olej na smažení na omáčku: 500 g rajčat 200 g žampionů 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžíce rajského protlaku bobkový list tymián petrželová nať máslo cukr sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře podle požarského,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře podle Požarského - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře podle Požarského
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|