|
Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami
Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuře celé nebo 4 stehna, sůl, houbové koření (Vitana) 1/4 lžičky, bobkový list 1 malý, mrkev 2ks, petržel kořenová 1ks, celer - kus o velikosti půlky petržele, máslo 1 lžíce + olej 1 lžíce, brusinky čerstvé 2 lžíce (sušené 1 žička), tymián čerstvý 2 větvičky, hříbky pravé 8 mladých kousků, cibule 1ks, česnek 1ks, mouka hladká na zahuštění 1 lžíce, vývar / voda na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami
Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami: Celé kuře rozdělíme na čtvrtky a z obou stran osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo s olejem,přidáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata,pak přidáme na plátky pokrájený česnek a necháme rozvonět.Zeleninu si očistíme a nakrájíme na plátky.Když česnek zavoní,vložíme připravenou zeleninu a restujeme jí,dokud nám nezačne pouštět barvu a vonět.Pak vložíme nasolené kuře a z obou stran opečeme.Nakonec přidáme pokrájené houby,brusinky a podlijeme horkou vodou do poloviční výšky masa.Vložíme koření,tymián,dle potřeby lehce dosolíme,přiklopíme pokličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.Po půl hodině ztlumíne na 170°C a pečeme skoro do měkka. - Já maso dávám péct od začátku tzv. kůží dolů (zůstane tak šťavnaté a pojme do sebe všechny chutě). Teprve před koncem pečení maso obrátím a udělám mu barvu nahoře. - Dle potřeby maso podléváme,ale vždy jen trošku aby neplavalo. Měkké maso a zeleninu vyjmeme,šťávu vysmahneme na tuk a zasypeme moukou,kterou lehce orestujeme.Podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. provařit.Do provařené a dochucené šťávy vložíme zpět maso se zeleninou a necháme ještě chvilku prohřívat. Šťáva by měla pustit na povrch tuk (glanc) a nemělo by jí být jako omáčky.Samozřejmě pokud si jí budete chtít udělat víc,tak si k tomu přizpůsobíte množství mouky a dobu prováření.
Poznámka k receptu na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami: Tenhle recept vznikl náhodou,protože jsem měla připravená kuřecí stehna k pečení,ale zašli jsme si do lesa na houby a jiné lesní dobroty,tak jsem to zkombinovala. Maso bylo krásně šťavnaté,vonělo po houbách a zelenina tomu dodala tu správnou základní chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 23.10.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuře celé nebo 4 stehna, sůl, houbové koření (Vitana) 1/4 lžičky, bobkový list 1 malý, mrkev 2ks, petržel kořenová 1ks, celer - kus o velikosti půlky petržele, máslo 1 lžíce + olej 1 lžíce, brusinky čerstvé 2 lžíce (sušené 1 žička), tymián čerstvý 2 větvičky, hříbky pravé 8 mladých kousků, cibule 1ks, česnek 1ks, mouka hladká na zahuštění 1 lžíce, vývar / voda na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|