|
Recept na Kuře na víně, houbách a zelenině
Recept na Kuře na víně, houbách a zelenině je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na víně, houbách a zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 naporcované kura/stehná - mala som 2 stehná, soľ, mleté biele korenie, voda, olej maslo, 2 veľké mrkvy, 2 steblá stonkového celeru, 4 jarné cibuľky, 100 g húb - mala som malé šampiony, 50 g údenej slaniny, hladká múka, 250 ml suchého bieleho vína.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na víně, houbách a zelenině
Recept na Kuře na víně, houbách a zelenině: Stehná nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, obalíme v múke a opečieme v rozpálenom oleji do červena. Očistenú mrkvu pokrájame na 2,5 cm kusy, ktoré obkrájame do tvaru guličiek, stonkový celer na polprstence a jarnú cibuľku na hrubšie kolieska. Zemiaky nakrájame na krížalky, potom ostré hrany skrojíme do oblého tvaru, čím vytvoríme formu "cocotte" zo zemiakov. V pekáčiku rozpustíme kúsok masla, orestujeme na ňom cibuľku aj s tenkými prúžkami slaniny. Po chvíľke opekania pridáme guličky mrkvy, celer a huby, osolíme, okoreníme a zasypeme 1 PL múky. Po krátkom orestovaní podlejeme vínom, pol pohárom vody, zamiešame a privedieme k varu. Vložíme opečené kuracie stehná, ak treba dolejeme horúcou vodou, aby mäso bolo zaliate asi do polovice a stiahneme plameň. Dusíme pod pokrievkou 40-45 minút. Medzitým krátko obvaríme zemiaky v osolenej vriacej vode. Scedené zemiaky pečieme v pekáči s olejom v trúbe na 220 stupňoch do červena. Podávame horúce.
Poznámka k receptu na Kuře na víně, houbách a zelenině: Zdroj: vlastný recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na víně, houbách a zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 16.01.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 naporcované kura/stehná - mala som 2 stehná, soľ, mleté biele korenie, voda, olej maslo, 2 veľké mrkvy, 2 steblá stonkového celeru, 4 jarné cibuľky, 100 g húb - mala som malé šampiony, 50 g údenej slaniny, hladká múka, 250 ml suchého bieleho vína
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na víně, houbách a zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na víně, houbách a zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na víně, houbách a zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|