|
Recept na Kuře na kysaném zelí
Recept na Kuře na kysaném zelí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na kysaném zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
olivový olej 7dcl pohár zaváranej kyslej kapusty 1ks kyslá smotana (200-250ml) 1kg kuracie kúsky – stehná – horná aj dolná časť, krídla a pod. 1 ČL soli 1 ČL grilovacie korenie – alebo podľa chuti mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, sušený cesnak atď. 1 PL kmínu celého 1 celá hlávka cesnaku – strúčiky očistiť 2 väčšie biele cibule – nakrájať na väčšie kusy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na kysaném zelí
Recept na Kuře na kysaném zelí: Plech jemne potrieme olejom a naň rozložíme vyžmíkanú kyslú kapustu. Rovnomerne ju potrieme smotanou, naukladnáme cesnak a navrch uložíme kuracie kúsky (kožou nahor), ktoré sme si vopred nakorenili a nasolili. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170-180°C prikryté asi 40 minút, pokiaľ sa nám kura nezatiahne a nepodusí (ak by kapusta so smotanou pustila počas dusenia veľa vody tak ju odoberieme lyžicou preč – nemá to plávať v šťave). Potom odokryjeme, porozkladáme cibuľu a dopekáme, pokiaľ sa kura neupečie – asi 20-30 minút. V priebehu dopekania to sem tam pozrieme, aby cibuľa nehorela – môžeme ju sem dam trochu pootáčať, alebo aj schovať pod kura. Hotové jedlo podávame s varenými či pečenými zemiakmi alebo len s chlebom.
Poznámka k receptu na Kuře na kysaném zelí: www.gurman.estranky.sk
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na kysaném zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gurmanka
- Datum vložení: 04.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: olivový olej 7dcl pohár zaváranej kyslej kapusty 1ks kyslá smotana (200-250ml) 1kg kuracie kúsky – stehná – horná aj dolná časť, krídla a pod. 1 ČL soli 1 ČL grilovacie korenie – alebo podľa chuti mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, sušený cesnak atď. 1 PL kmínu celého 1 celá hlávka cesnaku – strúčiky očistiť 2 väčšie biele cibule – nakrájať na väčšie kusy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na kysaném zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na kysaném zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na kysaném zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|