|
Recept na Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Recept na Kuře na divoko. Kuře jako bažant je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na divoko. Kuře jako bažant budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 -1,8 kg kuře 150 g slaniny 1 střední mrkev 1 petržel kořenová ½ celeru asi velikosti jablka 2 dl červeného vína ( Frankovka , Modrý Portugal a pod. ) 1 větší cibule 10 kuliček nového koření 5 bobkových listů 20 kuliček celého pepře sůl,kmín 2 PL hladké mouky To koření dej do fáče a převázej, nebo do železného vajíčka na čaj. Nebudeš se zlobit s vyndaváním až to bude potřeba..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Recept na Kuře na divoko. Kuře jako bažant: Trhni kuře na dvorku nebo zaplať v krámě raději chlazené, ale ani arktik nevadí. Očisti toho ptáka, ale dámy, kuře je tím myšleno a opláchni ho ve studené vodě a osuš. Vezmi dobrou slaninku i zahraniční England a bohatě prošpikuj 2/3 slaniny a osol to uvnitř i z venku a posyp kmínem a to přiměřeně. Tu slaninu, co ti zbyla, nakrájej na kostičky. Zeleninku ostrým nožem očisti a drobně pokrájej . S veškerým tím kořením vraž do toho pekáče a nakonec polož toho ptáka na zeleninu prsama a dej to zvolna upéct a ke konci pečení otoč, přidej na výkonu, aby byla dobrá kůrčička. Nezapomeň a podlívej tím vínem, toho kup lahev, to kuřátko ho potřebuje a ty si ho zasloužíš dorazit při obědě. Při tom pečení polévej také tou vypečenou šťávou. Asi za půldruhé hodiny to kuře vyndej a koření vyhoď z té dobroty. Tu dobrou zeleninku dej do síta a protlač nebo rozmixuj a dej zase na pekáč. Rozmíchej s tou šťávičkou a jestli je málo hustá, tak do ní přidej krapítek hladký mouky a přihusti. Pak vezmi prkno na maso a to kuřátko nasekej na porce a vrať do té šťávy a nech ještě prohřát. Podávej na míse s knedlíkem zemákovým kolem položeným a červený zelíčkem na jiné míse a ta štávička také samostatně podávaná tomu dá tu správnou fazonu.
Poznámka k receptu na Kuře na divoko. Kuře jako bažant: Bažanti bývají jen v dobách honů (pomineme-li ty zmrzlé chudinky v marketech). Tohle kuřátko bažanta skvěle zastoupí. Píšu počet porcí pro čtyři, ale hravě ho zvládnou i dva. V Makru jsou ke koupi bažantí stehna bez kůře to je taky žraso.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na divoko. Kuře jako bažant, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jan.alois (Honza Alois)
- Datum vložení: 27.04.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1,5 -1,8 kg kuře 150 g slaniny 1 střední mrkev 1 petržel kořenová ½ celeru asi velikosti jablka 2 dl červeného vína ( Frankovka , Modrý Portugal a pod. ) 1 větší cibule 10 kuliček nového koření 5 bobkových listů 20 kuliček celého pepře sůl,kmín 2 PL hladké mouky To koření dej do fáče a převázej, nebo do železného vajíčka na čaj. Nebudeš se zlobit s vyndaváním až to bude potřeba.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na divoko. kuře jako bažant,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na divoko. Kuře jako bažant - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na divoko. Kuře jako bažant
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|