|
Recept na Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
Recept na Kuře na červeném víně (Coq au Vin) je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na červeném víně (Coq au Vin) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře 125 g slaniny vcelku 400 ml červeného burgundského vína 1 mrkev 1/2 celeru 2 cibule 4-6 menších červených cibulek 250 g žampiónů 2 stroužky česneku olej máslo 500 ml kuřecího vývaru celý černý pepř hladká mouka tymián petrželová nať bobkový list pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
Recept na Kuře na červeném víně (Coq au Vin): Nejprve si připravíme marinádu: jednu cibuli, mrkev, stroužek česneku a celer nakrájíme na plátky, přidáme pepř, zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a na mírné teplotě vaříme asi 5 minut. Kuře naporcujeme (na 8 kousků), osolíme, opepříme, dáme do mísy a přelijeme vychladlým nálevem. Marinujeme přes noc, uložené v ledničce. Druhý den vyjmeme maso z marinády a osušíme. Zeleninu z marinády procedíme a vše uschováme. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce másla a lžíci oleje a dozlatova opečeme proužky slaniny. Slaninu vyjmeme a na výpeku opékáme kuře ze všech stran dohněda. Opečené maso odložíme, do tuku vhodíme čtvrtky červených cibulek, opečeme, vyndáme, opečeme plátky žampiónů, vyndáme. Do vypečené šťávy vsypeme marinovanou zeleninu a drobně nasekanou cibuli (tu druhou), česnek a promícháváme asi 5 minut. Přisypeme cca 2 lžíce hladké mouky, prosmahneme, přilijeme nálev z marinády a kuřecí vývar. Přivedeme k varu, přidáme opečené kuře a přikryté dusíme 45-60 minut. Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme, vrátíme maso, žampióny, slaninu, dochutíme a prohřejeme.
Poznámka k receptu na Kuře na červeném víně (Coq au Vin): Jedná se o jednu z verzí proslulého francouzského pokrmu Coq au Vin (kohout na víně), inspirováno knihou "Klasické kuře".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na červeném víně (Coq au Vin), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 08.03.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře 125 g slaniny vcelku 400 ml červeného burgundského vína 1 mrkev 1/2 celeru 2 cibule 4-6 menších červených cibulek 250 g žampiónů 2 stroužky česneku olej máslo 500 ml kuřecího vývaru celý černý pepř hladká mouka tymián petrželová nať bobkový list pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na červeném víně (coq au vin),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na červeném víně (Coq au Vin) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na červeném víně (Coq au Vin)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|